• 264
    nerede kalmıştık ve bugün günlerden galatasaray diyerek ben ankaragücü analizine geçmek istiyorum. şampiyonluk maçı olduğu için biraz detaylı olacaktır.

    öncelikle ankaragücü'nün güçlü bir oyunu yok sanıldığından aksine. bitiricilikte, ofsayttan kaçmakta ve hava toplarında oldukça etkisiz oldukları gibi, aynı zamanda inanılmaz derecede bireysel hata ve tehlikeli alanlarda faul yapıyorlar.

    iki tane etkili yanları var diyebiliriz bunlarda uzun toplar göndermek ve kontra atak yapmak. oyun yapıları gereği bu ikisinin olması şart çünkü geçiş oyunu oynuyorlar veya oynamayı deniyorlar. deniyorlar diyorum çünkü pek başarılı oldukları söylenemez. en etkili oyuncuları, kulüp özelinde gol ve asist kralı olan ali sowe.

    şimdi en sevdiğim kısım olan veri kısmına geçelim.

    ev sahibi takımı / deplasman takımı form durumu
    ankaragücü evinde inanılmaz formsuz. öyle ki sadece %38 kazanma yüzdeleri var. bizim deplasman galibiyet yüzdemiz ise %69. son 5 maçlık form grafiğini göz önünde bulundurursak, ankaragücü iç saha puan ortalaması 1.38. galatasaray'ımızın puan ortalaması ise 2.19.

    gol durumu;
    galatasaray'ımız deplasmanda 2.19 oranında gol atarken, 0.69 oranında gol yemiş. ankaragücü 1.38 oranında gol atarken, 1.38 oranında da gol yemiş. yani galatasaray'ımız gol atma grafiğinde %59 öndeyken, gol yememe grafiğinde %50 önde.

    bu verileri baz alarak şunu söyleyebiliriz; ankaragücü'nün bize skor üreteceği belirsizdir, ancak galatasaray'ımız yüksek ihtimalle gol bulacaktır. son olarak şunu ekleyeyim, ankaragücü ilk yarı performansına kıyasla, ikinci yarı çok daha etkili bir performans sergiliyor. özellikle 61' ile 70' arası en çok gol buldukları dakika arası (attıkları gollerin %19'u bu dakika aralığında gelmiş.). takibinde ise %16 ile 51' ile 60', ve aynı oranda 81' ile 90' dakika aralığında geliyor golleri. ilk yarı gol ortalamaları %10'u dahi bulmamış, siz düşünün performansın nasıl arttığını. ilk yarıdan işi güzelce bitirmek lazım. en çok gol yedikleri dakika araları ise, yedikleri gollerin %19'una sahip olan 41' - 50' dakika arası ve aynı şekilde %19'u ile 81' - 90' dakika arası.

    hedef 24 diyebilmek dileğiyle!
App Store'dan indirin Google Play'den alın