• 12
    uzun yillardir lig sampiyonunun direkt gruplara katilmasi ile alakasi olan durumdur. soyle ki lig sampiyonu sampiyonlar ligi elemelerinde diger ulke liglerinin sampiyonlariyla eslesiyor. yuksek kalibredeki liglerin sampiyonlari direkt katildigi icin bu on elemelerde olmuyorlar. yani ingiltere, ispanya, fransa, italya, almanya, portekiz, hollanda, belcika, iskocya, avusturya ve yanilmiyorsam sirbistan ligi sampiyonlari turkiye ligi sampiyonu ile eslesemeyecekler. geride kalan liglerin sampiyonlari da zaten tuy siklet kaliyor bizim ligin yaninda.

    2023-24 senesi icin soyle de bir detay var cekya liginde sparta prag'ın şampiyon olması nedeniyle bu dandik liglerin şampiyonları arasında bile türkiye ligi şampiyonu seri başı olacak. yani daha da dandiklerle eşleşecek. geçen sene trabzonspor seri başı olmadığı halde playoff turunda en zor rakip olan kopenhag'ı çekmişti. turun en zor takımı kopenhag ise gerisini siz düşünün.

    bugüne kadar elenilmesinin yegane sebebi ligde ikinci olarak ucl önelemelerine katılınmasıdır, çünkü bu durumda dandik liglerin ikincileri, üçüncü ve dördüncüleri ile değil portekiz, fransa, avusturya, hollanda, belçika gibi liglerin 2,3 veya 4.sü ile karşılaşılıyordu. bu yüzden türk takımlarına sürekli psv, benfica, sporting, anderlecht, monaco hatta bazen arsenal gibi kazık takımlar denk geliyordu.

    takdir edersiniz ki galatasaray türkiye şampiyonu olarak bu dandik liglerin şampiyonlarını eleyemiyorsa ucl gruplarında falan da bir işi yok. gidip orada rezil olmaya gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın