• 3
    genelde plansizlik, projesizlikten ötürü hüsranla sonuçlanir bu maçlar. öyle ki, artik bir sendrom haline gelmistir. türk takimlari plan, proje dahilinde sezon sonunu takip eden sezonlarin çalismasini önceden yapmadigi için, sezon bitince önce bir derin oh çekerler. sonra uzun bir tatil baslar ve takim temmuz ortalari gibi top basi yapar. ne gideceklerin, ne de geleceklerin listesi belli degildir sonra zaten ülke puanindan ötürü pat diye ilk ön eleme maçi gelip çatar. agzim burnum diyene kadar ilk golü yeriz ve sonra golü çikarmak için uzun bir süre bocalariz.

    oysa ki, sezon bitmeden yeni transferler açiklansa fena mi olur? ama iste gel gelelim, transfer öyle kolay kolay açiklanmiyor. scoutluk isini çok iyi yapamadigimiz için genellikle transferin son günlerinde ortada kalmis futbolculara yöneliriz. onlarin da form tutmasi haftalari aldigindan, takim iskeleti oturmasi 7-8 haftayi bulur, lig baslar, sen avrupa kupalarindan elenirsin ve ananin ligine geri dönersin veya en iyi ihtimal daha düsük turnuvalara katilirsin. bu sene olmadi, seneye isi siki tutup, transflerleri erken bitirecez dersin ancak sonuç yine ayni olur.

    buna maddi imkansizliklar, yabanci kisitlamasi ve bir takim cografi zorluklar da eklenince kadro kurma konusu iyice sarpa sariyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın