resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 2279
    oynattığı futbol gram zevk vermese de kariyerinde aldığı riskler bakımından guardiola'dan daha da saygı duyduğum bir teknik adamdır.

    guardiola hakkında bir önce yazdığım mesaj ofsayta düştü. orada yazdığım "guardiola yukatel bilmemnespor'da ne yapardı acaba?" lafı elbette bir abartıydı. elbette aldığı başarılar sayesinde hep en büyük takımları çalıştıracak ve bunu hak ediyor da. bunda bir sorun yok.

    mourinho porto ile şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşadı. chelsea'nin başına geçti dehşet bir bütçe ile ama o zamanlar premier ligi arsenal ve manu domine ediyordu. onların hanedanlığını yıktı. real madrid dışında yarıştığı liglerde onu zorlayacak hep daha büyükbaş takımlar vardı. manu, tottenham derken şimdi de italya ligi'nde ilk 4'e oynayan başka bir takıma gitti. elbette şampiyonluğa oynayan hiçbir takım mourinho'nun can sıkıcı futbolunu görmeyi istemez ve büyük liglerdeki en büyük takımların artık kendisini tercih edeceğini hiç sanmıyorum (belki inter hariç).

    yine de kendisine bu yüzden guardiola'dan daha fazla saygı duyuyorum. yarın bir gün guardiola "ben artık en güçlü takımlar yerine başka takımlar çalıştırmak istiyorum" derse benim saygımı kazanma şerefine nail olabilir ama barcelona, bayern, mancity gibi takımları çalıştırıp "bu adam müthiş ya, tarihin en başarılı teknik direktörü" diyenleri ancelotti çarpar.

    bana özel mesajla "guardiola niye küçükbakkalspor'u çalıştırsın" şeklinde mesaj atan arkadaşlara tek tek yazamadım kusura bakmasınlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın