resim
Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla
Takım:FC Nantes
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.85
Uyruk:Mısır
  • 4460
    birçok kişi tarafından tam olarak anlaşılamayan gökkuşağı meselesi yüzünden sorun yaşamış oyuncumuz. bu olayın iki yönü var

    1) mohamed yönü

    herhangi bir ülkede yaşayan bir birey olarak konuyu anlama hadisesinden bağımsız olarak hiçbir deklerasyonu destekleme mecburiyeti taşımıyor. her ne kadar iyi niyetle de olsa kimse kimseyi endokrine edemez. bir tavır alır ve sonuçlarına katlanır. sonuç olarak mahocuğum mağduriyet kasmıyorsa bu noktada teorik olarak haklı. ama yaşadığı bölgenin teamüllerini anlamadığı (anlamadığı açıklamasından anlaşılıyor) için haksız.

    ayrıca islamda eşcinsellik haramdır. eşcinsel olduğu için insanların elinden temel haklarınının yine başka insanlar tarafından geri alınması gerektiği buyrulmamıştır.

    2) nantes yönü

    gökkuşağı “hadi toplu sekse giriyok hacı yok mu beni miken”, anlamına gelmiyor. dünyada hasıl olmuş insan yaşamının nimetlerinden cinsel kimliklerden bağımsız olarak herkesin pay alması gerektiğini savunan bir hareket. nasıl ki spor, eğlence, vs herkes içinse, sevmek, sevilmek, aile kurmak, mutluluğu aramak da herkes için olmalı diyor.

    fakat bu argümanlar maalesef daha 1990’da kan yoluyla aids olduğu için “eşcinsel ilişkiden hastalık kapmak”la “suçlanan” 10 yaşındaki bir yavruyu ölüme mecazi olarak neredeyse taşlayarak gönderen, alan turing’in beynini uyuşturarak intihara sürükleyen (daha önce de söylenmiş), bu konularla ilgili geçmişi oldukça karanlık olan bir yer avrupa coğrafyası. bu nedenle doğru iletişim kurarak ele alınması gereken bir mesele olduğunu en iyi onların bilmesi gerek. lâkin bunun yerine insanları direkt dışlayarak en hafif tabirle ikiyüzlü davranışlar sergiliyorlar. şöyle düşün, arkadaşın geçen hafta izlediği filmi sana soruyor, sen de bilmediğini söyleyince “aaaa nasıl izlemezsin amk klasik klasik” falan diyor. bu seviyesizlikte bir tepki işte. tamam anladık, siz bu konuda olgunlaşmaya başladınız (hoş iş ırkçılığa gelince karne pek de öyle parlak değil hâlâ), o zaman diğer toplumlara da bu perspektifinizi aşılamak için iletişim kurun, çaba harcayın. ne bileyim çalıştaylar düzenleyin.

    bence bu konuda da mohamed ile açıkça iletişim kurma konusunda zayıf kaldığı için kulüp de haksız.

    takımdan bir kişi bile kabul etmiyorsa böyle bir işe giremezsin. buna zorbalık denir. lgbt hareketine desteğini göstermenin başka yolları da mevcut. çok doğru bir iş yapar gibi gözükürken, kendini belki de yanlış önyargılar yüzünden rahat hissetmediği için tepki gösteren, fakat kazanabileceğin bir genci (çocuk hatta) aforoz ediyorsun.

    sonuç: olay karşılıklı eğitimsizlik ve tahammülsüzlük kaynaklı olup, ucu bize dokunmaktadır. müslüman oyuncularının dönüşüm değerini olumsuz etkileyecek bir gündem parametresi oluşturmuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın