• 94
    bazılarımızın sosyal çevresi gerçek toplumla örtüşmeyebilir. bu seçim sonuçları ile ilgili yorum yapanların çoğu bunları göremeyebiliyor. gerçekler ne yazık ki starbucks çevreniz gibi değil.

    recep tayyip erdoğan'ı lider olarak gören %35-40 arası bir kesim var. onlar sadece ülkenin cumhurbaşkanı olarak seçtik yönetemez ise değiştiririz kafasında değiller. o sebeple bu ekonomik durumlar, deprem, hakaretler, mülteciler falan çok takılmıyor insanlar. sokak röportajlarında dikkatli izlerseniz reis diyor adam sadece. bu sebeple erdoğan'ın karşısına kim çıkarsa çıksın bu %40lık kesimden oy alamayacak. tepki oyu diye aynı ittifakta olan mhp'ye oy atıyor bu insanlar. hüdapar rahat rahat meclise giriyor. kimsenin tepkisi yok. yarın ülke topraklarından 3-5 tane ili israil'e sattık dese bir bildiği var derler. mansur yavaş 2014 seçimlerinde melih gökçek'e bu sebepten kaybetti. ankara'yı soyup soğana çeviren gökçek normalde %5 bile alamaması gerekirken başabaş geldi ve o gece bir sürü olay oldu. ysk'da kazandılar. yine bir sonraki seçimde özhaseki dünya kadar oy aldı. mansur yavaş ülkücü olmasına rağmen o taraftan yine oy alamadı. şuan genel seçimlerin net bir simulasyonu.

    %40'ı unuttuk. %5'lik bir karanlık kısım var. orayı tamamen unutun. kalan %55'de de %10luk bir anti chp seçmen var. geri kalan %45'i kılıçdaroğlu aldı zaten. yani imamoğlu da olsa mansur yavaş da olsa sonuç yakın olacaktı.

    ikinci turda inanılmaz bir şey olmadıkça erdoğan yeniden seçilecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın