• 89
    iktidar yanlısı seçmene laf eden muhalif seçmenin de bir baltaya sap olamayacağını tekrardan gösteren seçim.

    hala imamoğlu aday olsaydı diyen var, siyasi yasağının olduğunu, aday gösterilse bir günde o dosyanın işleme alınacağını bilmiyormuş gibi. hala yavaş aday olsaydı diyen var, o senaryoda hdp'nin ilk turda aday çıkartması sonucu seçimin her halükarda ikinci tura kalacağını, ikinci turda da yaklaşık 6 milyon seçmenin oylarına talip olmak için belli başlı tavizler verilmek durumunda kalınacağını anlayamadan. nedir arkadaşlar derdiniz? yavaş aday olsun, seçim ikinci tura kaldığında hdp'ye bakanlık verip içerideki ulusalcı-milliyetçi seçmenini küstürerek ikinci turu çıkmaza sokmak mı? bu milletin basmakalıp fikirlere bağlanıp durumları ve yaşanabilecek sonuçları akıl ve mantık çerçevesinde değerlendiremiyor oluşundan çok yoruldum.

    kılıçdaroğlu çok mu bayılıyor sanıyorsunuz karamollaoğlu'na, babacan'a ya da davutoğlu'na? karşıdan oy devşirebilmek için, mütedeyyin ve muhafazakar seçmen gözünde yıllardır iktidar tarafından sistematik olarak oluşturulan "chp = din düşmanlığı" yalanını kırmak için yan yana geldiğini göremiyor musunuz? o beğenmediğiniz karamollaoğlu'nun varlığı sayesinde alevi karşıtlığı üzerinden yürütemedi akp kanadı bu seçim sürecini, fakat karşı taraf öyle bir kitle ki pkk liderinin montajlı seçim videosunu izletince vatan elden gidiyor sanıp konsolide oluyor, ne anlatacaksın.

    ülkenin demografik yapısı belli, chp her ne kadar eski elitist kimliğini üzerinden atıp popülist söylemlerle halka inmeye çabalasa da metropol varoşları hariç bu söylemlerine neredeyse hiç karşılık alamıyor, çünkü 20 yıldır tüm devlet imkanları ve medya ambargolarıyla koca bir toplum tayyip karşısına mehdi bile aday gösterilse oy veremeyecek kadar absürt yalan propagandalara maruz kalıyor. seçimin ikinci tura kalacağını tahmin ediyorduk, fakat bu oy oranları ya da bu meclis tablosuyla değil, iş zor ama 14 gün neler doğurur bilinmez. muhalif seçmenin gerçeği kabullenip realist yaklaşımlarla çıkarımlarda bulunmasını pek tabi çok iyi anlar ve kabul ederim, fakat umutsuzluğa kapılıp ikinci tur için sandığa gitmeyeceğim diyen muhalif seçmene de dert anlatmak ne yazık bir iştir. arkadaşlar gideceksiniz, ikinci tur için oyunuzu vereceksiniz, iktidar partisi seçmeni seçimi ilk turda bitirememesine rağmen sizin kadar yıkılmış durumda değil, az bi silkinin, kendinize gelin.

    "yok aday şu olsaydı, yok bu olsaydı" tartışmalarının da ne yeri ne zamanı. 12 gün enkaz altında yardım bekleyen adam o esnada kızılay çadırlarını satmak için bekleten zihniyete çatır çatır oyunu veriyor, aynen kardeşim imamoğlu aday olsa kesin erdoğan'a değil imamoğlu'na verirdi oyunu, aday yanlış diye dolanın etrafta 14 gün.
App Store'dan indirin Google Play'den alın