• 82
    ülkede tüm sağcı partiler değil, kökten dinci+aşırı milliyetçi oylar bile toplamda yüzde 62 ediyor. akp+yeniden refah partisi olmak üzere kökten dinciler toplamda yüzde 38, mhp+iyip+bbp+zafer partisi olmak üzere aşırı milliyetçiler toplamda yüzde 24. muhalefetin yüzde 8-10'u bulan hdp ve aşırı sol oylar için o taraftan kopabilecek ekstra yüzde 20 potansiyeli görmezden geldiği seçimdi. denklem baştan yanlış kurulmuştu, kılıçdaroğlu benim için doğru aday olsa da bu toplum benim gibi düşünmüyor, kesinlikle yanlış adaydı.

    sandıktan ekonomi değil yine ideoloji çıktı. sandıktan demokrasi talebi değil otoriterlik talebi çıktı. sandıktan sevgi değil öfke çıktı. iyip hariç millet ittifakı maalesef bunu hesaplayamadı.

    ikinci tur için muhalefetin stratejisi baştan sona değişmeli. umut yerine korku siyaseti yapılmalı. ben gelirsem şöyle olacak böyle değil bu adamlar 5 yıl daha bu ülkeyi yönetirse şöyle olacak denmeli. ülkende 30 milyon suriyeli istiyor musun, ekonomi bakanı olarak nebati gibileri istiyor musun, kadınlar sizin haklarınızı elinizden alacaklar gibi tamamen korku siyaseti üzerine vurgu yapılmalı. gerekirse bel altı da vuracaksın.

    hdp ile yan yana gelen kaybeder. hdp ile kavga edeceksin, oğan'la muhakkak işbirliği yapacaksın ki bir şans olsun. mevcut konjonktürde ikinci turda muhalefetin şansı yüzde sıfır.

    muhalefetin adayı ikinci turu kazanamazsa da siyaset baştan sona yeniden dizayn olur. akp seçim kazanabilecek güçte ama ülkeyi tek başına yönetecek güçte değil. erdoğan'ın sağlığını iyi görmüyorum. seçim kaybetmeden ecelinden gidebilir. imamoğlu ve oğan gibiler parti başkanı olabilir. erdoğan ölünce zaten her şey baştan sona değişecek.

    çok üzgünüm dünden beri ama bence durum bu. halkı küçümsemiyorum, tam tersine halkı anlamak gerekli. en önemli retorik de milliyetçilik. bunu z kuşağı bile satın aldı. bunu görmezden gelenin bu ülkede seçim kazanma şansı yok.

    ekleme: ümitsizliğe gerek yok, biraz daha sürüneceğiz, ülke hepimiz için iyi olmayacak. ama en kötü ihtimalle o zat ölünce bu ülke kararını verecek. bu ülkede milyonlarca pırıl pırıl iyi insanlar var. değişim zamanı demek ki gelmedi. mücadeleye doğru adımlarla devam, asla ümidinizi kesmeyin...
App Store'dan indirin Google Play'den alın