• 78
    ülkemizin cumhurbaşkanını ve millet vekillerini seçeceğimiz seçimlerdir.
    bugüne kadar herhangi bir partiyi takım tutar gibi tutmamış, kendisini sağ veya sola ait hissetmeyen bir insan evladı olarak söyleyebileceğim ve hayatın bana öğrettiği tek bir şey var. bir insana olması gerekenden fazla gücü vermeyeceksin. verirsen o insan nefsine yenilir. kimisi tutar ufak birşey yapar kimisi büyük. ama her insan fırsatını bulduğu kadar yapar. ha kimi insan vardır nefsini yenebiliyordur. ama o bile farkında olmadan ufacık da olsa birşey yapar.
    seçim yaparken ve bundan sonraki ülke düzeninde sorgulayan ve eleştiren bir yapıda olmamız şart. başa kim gelirse gelsin bunu yapmak şart.
    mesela x,y,z bankası kredi veriyoruz bilmem ne işi için dediğinde "bu insanlar neden kredi alma gereği hissediyor?" sorusunu sormalısınız.
    mesela bilmem nereye bilmem ne yatırımı yapılıyor denildiğinde bunun maliyetini ve ihale sürecinin açık şekilde gösterilmesini talep etmelisiniz zira bordronuza baktığınızda maaşınızın bilmem kaçı bu tarz işler için kesiliyor. sizin paranızın nereye harcadığını sorgulamak zorundasınız.
    mesela kızılay başkanı gibi görevini yapmayan adamların zamanında görevden alınması için baskı yapmalısınız.
    ve en önemlisi vekillere, bakanlara, cumhurbaşkanına, tabii ki makamlarına saygı duyarak, çok çok önemli insanlar gibi davranmamalısınız. onları görünce şirazeniz kaymamalı. onlarla normal bir insan ile konuştuğumuz gibi, ama saygı çerçevesinde, korkmadan konuşmalısınız.
    düzeltilmesi gereken pek çok konu var ama en önemli konu benim için: eğitim.
    öyle bir düzene döndü ki durum, özellikle de büyük şehirlerde, parası olan çocuğunu özel okula gönderiyor orada iyi eğitim aldırıyor; gariban çocuğunu devlet okuluna gönderiyor. orada şanslı ise iyi eğitim alıyor.
    eskiden bizim gibi gariban çocukları için anadolu liseleri vardı. ilkokul sonunda girdiğin sınavda başarılı olursan girerdin. hazırlık sınıfı ile beraber 4 yıl ortaokul, 3 yılda lise eğitimi alırdın. aldığın eğitim de öyle sıradan eğitim değildi zira oraya gelen öğretmenler de sınav ile gelirdi. gariban çocuklarının okumasının yolu, yabancı dil öğrenmesinin yolu açılırdı.
    ez cümle pazar günü kim kazanır bilmem ama umarım eğitimi özel kurumların tekelinden kurtarıp herkese eşit şekilde olacak hale getirecek birileri olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın