• 7543
    --- alıntı ---
    murat özbostan: “ galatasaray, sahada 11 yabancıya izin verilmesini istiyor. fenerbahçe, 8+3’ün devam etmesinden yana.” (sabah)

    --- alıntı ---

    çok enteresan. ferdi ve arda’nın gitme ihtimali yüksekken, altay, irfan, samet, serdar aziz, mhy, emre mor, serdar vs.. gibi başıbozuklar alayına güvenipte +3 istiyor.
    bizde kerem, abdülkerim, barış, yunus, kazım, berkan, kaan, okan koçuk ve bir dolu genç ve kiradan dönecekler varken sınırlama kalksın diyoruz. bir tezatlık var.

    fb, stratejisini anadolu takımlarının hem kadro, hem de mali olarak zayıflatılmasını sağlamaya yönelik yapıyor. avrupa umurlarında değil. düşük bütçeyle, ful yabancılı, kaliteli , çok koşan anadolu takımları hem fenerden puan alıyor, hemde ekonomisini düzelttiyor. dolayısıyla teşvik, şike, imtiyaz, kredi, pahalı yerli oyuncu satma gibi mali ittirmelere ihtiyaçları kalmıyor.

    bu arada, fener altyapıya afrika’dan kiloyla kelepir bir sürü genç oyuncu aldı. bunları dalevere dümen yerli saydırabilirler. biz zamanında yetiştirme yoluyla ganalı genç millileri denemiştik, pek olmadı. bir appiah çıktı, o da sonra fenere yaradı. ali koç’un avrupa’da spor menajerlik işine merak saldığı konuşuluyordu bir zamanlar. feneri “doldur/boşalt” merkezi yapma fikri de olabilir. sanki çok güzel türk oyuncu yetiştirdiler de, sıra afrikalıya geldi.

    fenerin eskiden beri bir stratejisi de bu planladıkları yabancı sayısı değişiklerine ilk önce gizleden hazırlık yapıp sonra rakiplerinin kadrosunu bozarak yeni karar çıkartmaktı. ama bu yoğun transfer hareketi gerektirdiği için kendileri de yıllar içinde finansal yara aldılar ve kadro istkrarı yakalayamadılar. nereden bakarsan bak, ahmaklık ve kötü niyet.

    italya’ya, özellikle napoli’ye, muhtemelen abartılı rakamlı, örtülü fon transferi kokan satışlar devam eder. birgün italyan savcılara çatacaklar ama ne zaman? bu yıl zaten bol keseden verilen penaltıların bahis şirketlerini ve de dolayısıyla uefa’yı rahatsız ettiği konuşuluyor. sonra gene ağlayacaklar cas falan diye.

    bu yıl sonu şampiyonluğu kaçırdıktan sonra, göz boyayıcı, tepki giderici anadolu takımlarından yüksek meblağlı ( şirket takımlarından kağıt üstü düşük meblağlı) tranferler yapacaklardır. ayrıca icardi ve rashica tranferine bulaşacaklar.

    sanırım aynı zamanda erden timur’un yabancı oyuncu alımındaki başarısı da gözlerini korkuttu, 11 tane icardi ayarı oyuncu fener için kabus olur.

    garp cephesinde yeni bir şey yok. fener gene şeytanlık peşinde ama eninde sonunda bu iş ayaklarına dolaşacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın