• 46359
    okan buruk, 8 mayıs 2023 galatasaray istanbul başakşehir maçı:

    "ilk yarı daha çok pozisyona girdik, rakibimiz iyi savunma yaptı. savunma arkası toplarla gol aradı. rakibin de iyi organizasyonları vardı. direncimiz, isteğimiz, konsantrasyonumuz çok yüksekti. çok kritik maçtı. geçen haftanın tam tersi şeyler yaptık. iki ve üçü de atabilirdik."

    "oyuncularıma isteklerinden dolayı teşekkür ederim. taraftarlarıma da teşekkür ederim. çok az kaldı, buna inanıyoruz. 3 maç kazanırsak, otomatik olarak şampiyonuz. ilk hedef bu. inşallah ulaşırız."

    "kazımcan karataş doğru oynadı. takımın iyilerinden biriydi. inşallah uzun süreçte de bizim için çok büyük çözüm olur."

    "taraftara açık idmanda da söyledik, 5'te 5 ile ligi bitirmek istiyoruz. bütün maçları kazanarak finale gitmek istiyoruz. bu maçtaki gibi oynarsak, onlara sözümüzü tutarız. başkan yönetim, taraftarlar çok önemli. erden bey sürekli bizimle. başkanımızın manevi desteğini hep söyleyeceğim. yeri geldiği zaman arıyor, yeri geldiği zaman florya'ya geliyor. birliktelik başarıyı getiriyor. lokomotif futbol takımı. daha transfer yapmadan şampiyonluk dedik. daha hiçbir şey bitmedi. iyi takımlara karşı oynayacağız. avantajımızı kullanmak istiyoruz."

    "mayıslar bizim, inşallah en kısa sürede şampiyonluğa ulaşacağız."

    "maçın genelinde çalışmalarımızı doğru bir şekilde ortaya koyduk. ilk yarı golü bulana kadar etkindik. rakibimize çok az pozisyon verdik. girdiğimiz pozisyonlar, rakip ceza sahasında topla buluşmalarımız, attığımız şutlar... maçın geneline baktığımızda kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum."

    "rakibimiz organize bir takım. zaman zaman kalemize geldiler ama çok net pozisyon vermedik. oyuncularımız, bu maça verdikleri önemi sahada net bir şekilde gösterdi. hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. en önemli şey, bir hafta önce maç kaybettikten sonra tekrar ayağa kalkmak. kendimize güvendik, maça iyi hazırlandık, oyuncularımız da iyi sorumluluk aldı. bugün 3 puanla burada karşınızdayım. bunun yanında en yakın iki rakibimizle fark da 5 puana çıktı. bu da bizim için önemli ama hiçbir şey bitmedi. bundan sonraki maçlarda aynı ciddiyet ve konsantrasyonla devam etmek zorundayız."

    "kazımcan bugün olumlu işler yaptı. oynadıkça daha çok gelişecek. önemli olan onun kendine güveni, rahat olması." değerlendirmesinde bulunan buruk, sergio oliveira'nın performansı hakkında da "maçın ilk yarısında hücumda benim istediklerimi doğru şekilde yaptı. isteği iyiydi. penaltı pozisyonunda o vardı. oyun içerisinde tabi top kaptırmalar, hatalar olacak. ben bugün özellikle her top kaptıranı alkışlamaya çalıştım. oliveria'nın performansımdan memnunum. midtsjö de girdikten sonra bize çok olumlu bir ivme kattı. o da kadromuzda olmasında istediğimiz oyunculardan biriydi. iyi bir profesyonel ve takıma her girdiğinde olumlu bir şekilde etki ediyor."

    fenerbahçe'nin pazar günü bitexen giresunspor karşısında puan kaybetmes,

    "bizi taktiksel olarak etkilemedi ama moral olarak, konsantrasyon ve öz güven anlamında bizi çok olumlu etkiledi. bir gün önce rakibiniz puan kaybetmiş. otomatik olarak oyuncuların motivasyonu artıyor. 5 puan öne geçmek daha büyük amaç oluyor. dünkü maç bizim için önemli bir motivasyon oldu."

    "bana hep galatasaray atkısı takmadığımı söylüyorlardı. şampiyonluk yolunda sarı kırmızı bayrakları ve atkıları hazır hale getirelim diye bir motivasyonum vardı."

    halil umut meler'in yönetimiyle ilgili olarak da "penaltı pozisyonunda el net şekilde gözüktü. saha içerisinde hakem bunu kaçırdı ama var'dan geldi. bir de ıcardi'nin pozisyonunda bize bir dokunma var gibi geldi. orada çok çabuk bir karar verildi. çok çabuk oyun başladı. onu anlayamadım. bir de sacha boey'in gördüğü sarı kart yanlış bir taç kararı sonucunda oldu. sacha'nın yaptığı da yanlıştı ama top net bir şekilde rakipten çıkmıştı. halil umut meler, türkiye'nin en iyi, en formda hakemi. onun da yanlışları, hataları oluyor ama baktığımızda avrupa'da maç yöneten, bizim için en önemli hakemlerden biri. genel olarak baktığımızda iyi bir maç yönettiğini söyleyebilirim."
App Store'dan indirin Google Play'den alın