resim
Lale Orta
Görev:Eski Hakem
Yaş:64
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 662
    fena sayılmayacak bir kariyer ve saygın bir ismi 60 küsur gibi emeklilik yaşında mezata çıkarıp lekelemiş olan ablamız. "ben hakemimi koruyorum" adı atında 3 ayda açığa çıkmamış rezilliği kalmamıştır. 2021-22 sezonu devam ederken üst klasmanın "kaymak tabakası" denilebilecek olan isimler afaroz edildikten sonra elde zaten nitelik olarak çok düşük bir ekip kalmış, onlar da bu karar sonrası sıkıntılı bir duruma düşmüştü.

    bu haliyle bile zaten ligin selameti çok olası değilken bir de kendisi gibi her taşın altından çıkıp yapılmaması gereken her olayın içinde bitiveren, işçi-işveren ilişkisi bile şaibeli olan bir mhk başkanı ile bu ligin iyi kötü bu haftaya kadar gelmesi bile mucizedir.

    "benim hakemimi haksız yere eleştiriyorsunuz. ben buna seyirci kalamam" şovu yapmak için yayıncı kuruluştaki hakem yorum programındaki eski yayın arkadaşlarını arayıp fırça attı. bu durum çeşitli sebeplerden ortaya çıkınca itiraf gibi açıklamalarla durumu kabul etti. bu tezini ispatlamak için de programdakilere gönderdiği whatsapp görüntüsünü ekranlarla paylaştı. bu vesileyle ortaya çıktı ki güya telefon girmesinin yasak olduğu var odasındaki ekrandan anlık çekilmiş fotoğraf görüntüsü bu ablamızın telefona gelebilmiş.

    erman toroğlu'nun 6 ve 7 mayıs 2023 tarihli programlarda anlattıklarından sonra da federasyonun ve mhk'nın kendi kurallarını, kendi işleyişini hiçe sayıp gözlemcileri arayıp yazacakları rapora müdahale ettiği, istediğini yapmayan gözlemciye de kesik attığı ortaya çıktı. hala ne bir yalanlama ne de teyit gelmedi herhangi bir kanaldan.

    üst klasmanının 13 hakemi geçen sezon bir anda halıya sarılmıştı zaten. elde kalan hakem havuzu hem nitelik hem nicelik olarak çok daraldı. zaten o kadar da iyi olmayan hakemler sürekli maçtan maça koşturup daha da yıpranmak zorunda kaldı. hal böyleyken herhangi bir kural dışı organizasyona ya da faaliyete gerek kalmadan bu ligin bu hakemlerle sağlıklı yürümesi ve kamuoyuna güven vermesi imkansızdı.

    yetmezmiş gibi 29 maçta 21 penaltı çalınan, penaltılar silinse puan tablosunda 12 puan geriye düşecek olan, hakemler hakkında devre arasında bile bildiri yayınlayacak kadar çileden çıkmış bir kulüp var. bu kulübün başkanı ile bu ablamızın ve ailesinin kişisel hayatında işçi-işveren ilişkisi var. kamuoyunda bu kadar güvensizllik varken, binbir türlü senaryo ortalarda dönüyorken yetmezmiş gibi bu ablamızın hem iletişimin güya yasak olduğu var odasından anlık bilgi alabildiği hem de gözlemci raporlarına müdahale ettiği ayan beyan ortaya çıkmış durumda.

    zaten sahada gördüklerimiz, yaşadıklarımız yeteri kadar şaibeliyken bir de bu rezillikler ayan beyan ortaya saçılmışken insanların oturup da sadece futbol izlemesini ya da futbol konuşmasını beklemek çok büyük haksızlık...
App Store'dan indirin Google Play'den alın