resim
Uğurcan Çakır
Takım:Trabzonspor
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 455
    yabancı sınırının kalktığı ortamda neden trabzonspor'a 10 milyon verip yeni sezon bütçelerini karşılamış olmayalım ki tabi çok mantıklı.
    34 yaşından sonra muslera bile doğru dürüst performans verememişken 27 yaşındaki uğurcan'ı aldığımızda arkamıza bakmadan da 10 sene rahat edeceğimiz ütopyadan başka bir şey değildir.
    hayatında büyük takım kalesi korumamış bir kaleci galatasaray kaleciliğine aday olamaz bence. küçük takımlar defansı geride kurar, oyunu ilerde kurmaz, şampiyonluğa oynamadığı için baskılı oyun kurup defansını boşaltmaz. böyle bir şeyi tecrübe etmemiş kaleciler de büyük takımlarda zorlanır. çünkü kariyerinin çoğu çizgi kalecisi olarak geçmiştir. örneğin galatasaray ile x vasat bir takımın maçında rakip de kapandığı için kalecileri o gün muhteşem bir maç çıkartır, nasıl bir kaleciymiş ya bu dersiniz. ama ne önceki maçları ne sonraki maçları aynı şekilde değildir. iyi maç çıkartma sebebi defansı geride kurup çizgi kaleciliği oynamasıdır.

    tüm koyduğum şerhlere rağmen uğurcan çakır iyi bir kalecidir. ama trabzonspor'a 10 milyon euro verip ihya edeceğime hayatında büyük takımlarda kazanan takım oyunu oynayan takımlarda kalecilik yapmış birisini alırım. kendisi de 28 yaşına girecek bir kaleci. o yaştaki kalecide avrupa tecrübesinin de olmaması benim için değerini maksimum 5 milyon euro yapar. fazlasını veren varsa satabilirler.
    altyapısını ve yıllarını trabzon'da geçiren bir futbolcunun fundementalinin maksimum ne kadar iyi olabileceği konusuna ise hiç girmiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın