resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Galatasaray
Mevki:On Numara
Yaş:25
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 1168
    galatasaray muhabirlerine göre 8 mayıs 2023 galatasaray istanbul başakşehir maçında dries mertens'in yerine ilk onbir başlayacak oyuncumuz. umarım böyle bir şey olmaz. beşiktaş maçında oyun git gele dönüp orta sahalar çabuk geçilirken yorgun rakibe karşı fiziğiyle fark yarattı ama kendisi şimdiye kadar oynadığı her maçta bizim takım oyunumuzu sekteye uğratacak işler yaptı. bu kadar kritik bir maçta oyun gücümüzü düşürecek bir oyuncu sahada olmamalı.

    forvet oynadığı karagümrük maçında elinden geleni yaptı eyvallah ama kaçırdığı net pozisyonların dışında maçı sıfır pas ile tamamladı. inanılmaz bir istatistik. kupadaki başakşehir maçında sacha boey'e yardıma gelmemesi yüzünden o kanattan iki gol yedik. topu ayağında fazla tutması, bazı pozisyonlarda hep en kötü opsiyonu tercih etmesi, skor yapıp kendini ispatlama arzusu, genç yaşı tecrübesizliği derken şu an için güven vermiyor. gözümde erken bir dakikada sert bir faulden veya tartışmadan göreceği kırmızı kart canlanıyor aman ya rabbi sen koru.

    mertens ile kabaca kıyasını yapmak gerekirse bugünkü durumuna göre fiziksel güç ve bitiricilik dışında bir artısı yok zaniolo'nun. top rakip yarı sahadayken başına iki kişiyi toplar, boğuşur, fırsat kovalar ve ayağına gelirse mertens'e kıyasla daha yüzdeli bitirebilir. kenar ortalarında tehdidimiz artar vs vs. ama işin esas diğer kısımlarında bize hep eksi yazar. ön alan presinde forvet olarak iyi baskı yaptı ama şimdi mertens'in rolünde ikinci adam olarak baskıya katılacak ve bu daha fazla pozisyon bilgisi ile tecrübe gerektiren bir iş. mertens sadece doğru konumlanarak takım savunmasına çok ciddi katkı sunuyor. yönlendirmede muazzam iş çıkarıyor. zaniolo bu derece etkili yapamaz. yerleşik savunurken de sergio oliviera'nın olduğu bir orta sahaya üçüncü olarak zaniolo eklenmesi defansif açıdan beni korkutuyor ne yalan söyleyeyim.

    mertens oyun kurulumunda iki bölgeyi birleştiren kritik bir role sahip. top ayağına geldiğinde doğru opsiyonu bir şekilde buluyor, hızlı düşünüp hızlı uyguluyor. hatlar arasında iyi konumlanıyor ve hücumun her bölgesinde hareketli ve gezgin oynuyor. zaniolo oynarsa çift pivot gibi icardi ile çakışma ihtimali var. statik kalır diye düşünüyorum.

    velhasıl yarım yamalak futbol bilgimizle yorum yapıyoruz ama endişelerim bunlar. en doğrusunu okan hocam bilir. oynatırsa mutlaka bir planı vardır. ayrıca zaniolo da öyle bir oyuncu ki gelir yirmi beş metreden çakar, maçı alır götürürsün. şampiyonluk maçında kimin umurunda hatlar arası konumlandı mı ne yaptı ne etti. umarım kendini geliştirip takım oyununa adapte olur ve seneye en önemli transferimiz olarak ilk onbire yerleşir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın