resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4737
    24 yaşında iyi bir türk kanat oyuncusu. iyi ama sadece, o kadar. dünkü maçın sonucu doğrutusunda yazmıyorum bunu. geçtiğimiz sezondan beri düşüncem bu şekilde.

    ben yaşça küçüktüm ama 25-26 yaşındaki hasan şaş'ı 2000-2001 ve 2001-2002 sezonunda izlemiştim mesela. o hasan'ın yarısı eder mi kerem? bence etmez. 2005-2006 sezonunda 29-30 yaşındaki hasan'ın da yarısı etmez. veya arda turan. arda'nın atletico madrid yılları en üst düzey sezonlarıdır ama arda'nın mesela 2007-2008 sezonu galatasaray performansı da çok iyidir. 21 yaşındaki arda mı, 25 yaşındaki kerem mi? 21 yaşındaki arda elbette. bunları mevcut futbolcumuzu kötülemek için yazmıyorum. bunları sadece kerem'in ne olduğunu, hangi seviyede bir futbolcu olduğunu anlatmak için yazıyorum. kerem belirli meziyetleri iyi olan, takım oyununda katkısı artan bir türk kanat-forveti. tek başına maç bitirecek veya maça damga vuracak bir yetenek asla değil. hiçbir zaman da olmadı, bundan sonra da olmaz. kerem takımda 3-4 tane iyi oynayan ve maça hükmeden futbolcunun yanında, iyi bir 5.futbolcu olur. budur düzeyi. bunu kendisi de kabul etmeli. kerem dün akşamki gibi maça damga vurmaya çalışır, topu her ayağına aldığında messi'vari paslar atma peşinden koşarsa, yıpranır. yapamaz. birincisi yeteneği izin vermez ikincisi bu işlerin peşinde sürekli efor sarf ederken bütün fiziksel defoları ortaya çıkar. yediği dayakla kalır.

    kerem 2002'nin hasan'ı değil. 2006'nın hasan'ı da değil. 2008'nin arda'sı değil. 2015'in yasin öztekin'inden bazı konularda 1, bazı konularda 2 gömlek fazla yeteneğe sahip olanı. bu kadar. bu sahip oldukları da galatasaray'da oynamasına yeterli olur ama saha içinde yeteneklerinin ötesinde bir role veya oyun anlayışına kendisini kaptırmamalı. iyi bir takımda, iyi oynayan dişlilere ayak uyduran iyi bir takım oyuncusu. ama her şeyi tek başına kendi yapmaya çalıştığı her maçta sadece ezilmiştir kendisi. sezonun ilk yarısındaki adana demir deplasmanı, dün akşamki beşiktaş maçı vs. ne olduğunu, neyi ne zaman iyi yapabildiğini bilmeli ve ötesinde gözü olmamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın