• 913
    0-0'ı güzel oynuyoruz çünkü rakipler bizden çekiniyor. bunlar geçiş oynuyor zaten, koz vermeyelim diye ataktan feragat ediyorlar. sette de sıkışıyoruz ama olsun o top bizde ve sihirli ayaklarımız var.,bir şekilde gol atarız zaten. adana demirspor bile arenaya geldi, atak oyunundan feragat etti. beşiktaş da böyle başladı. koca beşiktaş gol yiyinceye kadar atak planları öncelikli değildi. ilk şutu 25 .dakikalarda attılar belki. ama ondan sonrası toz duman.

    1-0'ı berbat oynuyoruz. berbat da oynamıyoruz kontak kapatıyoruz, öyle 15-30 dakikalar oynuyoruz ki iki haftadır. burada yediğimiz haltları maç boyu telafi edemiyoruz. koca galatasaray karagümrük'ten 10 dakikada 3 gol nasıl yer? koca galatasaray bu maçta da 1-1 sonrası ikinci yarı ikinci gole kadar dakika başı nasıl bu kadar çok pozisyon verir? gol bağıra bağıra geldi. çünkü takım ne oynadığını bilmiyor, kurgusu önde basmak üzere olan takım skorun rehavetiyle her şeyi yarım yapmaya başlayınca hiçbir şey yapamamaya başlıyor. kerem mertens gibi acele-hızlı oyun dışında oyun kurma becerileri olmayan adamlardan oyunu tutmasını bekliyoruz. beklerin tekniği zaten yok, onlar da oyunu tutamaz, onları da öne göndermeyince melez bir oyun ortaya çıkıyor. ne yapmak istediğimiz belli olmuyor. istenen oyun ile sahadaki oyun arasında dağlar kadar fark var. madem bu kadro oynayacak, 0-0'a devam ediyormuş gibi oynayacağız. tek çözüm önerim bu. eldeki kadro çekilmeye, temkinli oynamaya hiç müsait değil.

    yenik duruma düşünce de nispeten iyi oynuyoruz ama panik başlıyor. ne de olsa 1-0'dan maçı veriyorsun. oyuncu değişiklikleri orta sahadaki üstünlüğe dayanmıyor. oyunu almıyoruz, oynanan oyun bizim inisiyatifimizde değil. rakip de çekiliyor doğal olarak ama onlar zaten maç başı planlarına dönüyor. çok da zorlanmıyorlar açıkçası. çünkü galatasaray da maç başındaki yapısına ve disiplinine sahip değil.

    iki haftadır aynı senaryo maçlar oynuyoruz. daha önce öne geçtiğimiz ve 1 farkla kazandığımız maçlarda da kontağı kapatamıyorduk ama şanslıydık, rakip 1-0'dan sonra hemen gol bulamayınca yavaş yavaş oyunu da tutuyorduk. ama bu dediğim gibi yanlış strateji. maalesef galatasaray oyunu falan tutamaz. 1-0 ise 2-0 yapmalı. 2-0 ise 3-0'a oynamalı. çünkü galatasaray kadrosu tekniği düşük iki bekiyle, savunma zaafiyeti olan iki orta sahasıyla, kağıt üstünde çapa ön libero kullanmamasıyla, genel olarak kısa bir takım olmasıyla geriye çekilip savunma yapamaz, geriden oyun da kuramaz. galatasaray futbol takımı önde basar, geçiş kovalar, sette sıkışıyorsa da bunu tercih etmez ama yetenekli ayakları da vardır. gerektiğinde sette de işi çözer.

    hiç kafa bulandırmaya gerek yok okan hocam. bu takımı geri çekme, 1-0'dan sonra farklı oyun deme. 1-0 asıl bizim işimize gelmeli. rakip alan boşaltacak artık. bu oyun tam istediğimiz oyun. nasıl 1-0'da bu kadar panikliyoruz, inanılır gibi değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın