• 911
    netice ve entry tarihi itibarı ile dünde kalmış olan maç. beşiktaş'ın istekli ve yüksek eforlu oyununa rağmen sam adekugbe'ye bir türlü neşter vurulamaması hariç aslında güzel bir beraberlik oyununu sahaya koyabildiğimiz maçtı. beşiktaş'ın ikinci golü bizim bireysel hatamızdan, üçüncü golü ise maçın neredeyse bittiği anda bireysel bir performans neticesinde geldi.

    beşiktaş arkada altılı, önde de dörtlü birer blok halinde anadolu takımlarını andıran bir oyun ortaya koydu aslında. biz ise geriye düştüğümüz pozisyonda başımızı yaksa da ısrarlı ve sakin bir pas oyunundan geri adım atmadık. hatta skorun 2-1 olduğu ve beraberlik golü için saldırırken biraz düzenden çıksak kimsenin garipsemeyeceği bölümde bile sabırla pas yapıp açık aramaya çalıştık. gedson olsun, redmond olsun, hatta cenk hatta aboubakar çok çok ekstra bir motivasyonla oynadı. ortalama bir anadolu takımında bu kadar kaliteli bir dörtlü bir arada olmuyor, biraz kaliteli ayak olan takımlarda da bu kadar istek ve hırs olmuyor.

    ligin en bütünlüklü ve toplu oynayan takımı olsak da, takımın düzenini bozmak pahasına ikinci ve üçüncü bölge arasında 3-4 hatta 5 kişilik bir hattı dizen takımlara karşı hala yeterince iyi olamadığımız bir gerçek. sakin kafayla durup düşünüce de belli bir kalitenin üzerinde oyunculara sahip rakiplere karşı atağa çıkışta 3-4 kişiden dar alan baskısı yiyip ileride de "neredeyse" adam markajı kıvamında eşleşmeyi aşabilmenin sistematik bir çözümü biraz zor geliyor. zaten ligde bugün az biraz "dişli" görünen takımların neredeyse tamamını bu oyuna iten de bu.

    asıl avantajımız bu maça kaybetme lüksüyle gidebilmekti. bu maçla mesela puan puana hatta geriye düşseydik, yıkıcı etkisi çok daha fazla olabilirdi. 2-1'den sonra oyun düzeninde kopmalar yaşanıp skor başka bir yere gidebilirdi, daha kötüsü ilerdeki haftaları çöpe atacak kartlar görülebilir ya da başka psikolojik yıkımlar yaşanabilirdi. bu maçı sakatlık ya da kart cezası görmeden, hatta neredeyse hiç hakem müdahalesi yaşamadan atlatmak bence ligin kalan kısmı için değerli oldu.

    kazansaydık elbette çok daha güzel olurdu ama kaybederek avantajımızı kaybetmemiş, sadece birazcık azaltmış olduk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın