• 673
    30 nisan 2023 beşiktaş galatasaray maçı'nı acil bir iş sebebiyle izleyemedim. tüm haftamı bu maça endekslemiştim halbuki, kısmet olmadı. kazanacağımıza inanıyordum. takside icardi'nin golünü radyodan dinledim. ki galiba golü atana kadar iyi olan bizdik.

    okuduklarıma ve maç özetine bakılırsa okan hoca'nın geç hamleleri ve muslera, adekugbe ve sergio'nun kötü performansları işimizi bitirmiş. kabul etmek gerekir ki beşiktaş da boş bir takım değil. ekstra bir eforla ve minimum hatayla oynamamız gereken maçı yine bireysel hatalarla kaybetmişiz.

    sezonunun kalanına ve genel tabloya bakacak olursak; bu sene sözlükte görmeye alışık olmadığım bir panik ve karamsarlık var. 18-19, 17-18 ve 14-15 yarışlarını da sözlükte takip etmiştim ve kimsenin şampiyonluktan kuşkusu yoktu. skandal hakem kararları yüzünden yıpratıcı bir sezon geçirmemiz bu havanın oluşmasında etkili oldu diye tahmin ediyorum. yine de, biz ne zaman rakipleri hakemlerin ittirmediği bir şampiyonluk yarışı verdik ki?

    şimdi önümüzde artık kilit maçlar var. bunlar 1 gol atıp tüm maçı kontrol altında tutmamız gereken haftalar. içerdeki başakşehir maçından başlayarak izlememiz gereken yol bu. dünyanın tüm liglerinde şampiyon takımlar son 5-6 haftalık virajları böyle alır. en az sayıda pozisyon vererek 3 puanları toplamamız lazım.

    bize bakınca görünene ise erken havaya girmiş bir hoca ve takım. işimiz asıl şimdi başlıyor. fener'e göre fikstürümüz daha zor. fener'in bizim stada gelene kadar bir tane bile zor maçı yok ve üstüne bizden bir tane fazla hükmem 3 puanları var. biz ise nefretle çalışan belözoğlu başakşehir'i ve büyükleri terleten istanbul'la oynayacağız. formül belli. disiplin. bu maçların hepsinde gol atacağız. bu kesin. ama pozisyon vermememiz lazım. bir an bile rakipler bize gol atma ümidi taşıyamıyor olmalı. şampiyonluk virajları böyle dönülür.

    muslera'ya da bir parantez açmak lazım. güzel ayrılmak istiyorum efsane ile. muslera'ya allah belanı versin denmesini kaldıramıyorum. (maçın siniriyle yazılmıştı sözlükte ve yazana muslera'ya kızdığı için haksız diyemem.) bu kaçıncı pas hatasıyla gol yedirişi ben artık sayamıyorum ve artık şahsen tahamülüm kalmadı. bunlar artık hata değil. sezon sonu ikamesini getirmemiz gerekiyor. ben muslera'nın önümuzdeki sezon bu sezondan daha iyi olabileceğini düşünmüyorum. her güzel şeyin bir sonu var doğal olarak. umuyorum haziranda kupayı kaldırır ve artık birinci kalecimiz kendisi olmaz.

    uzun lafın kısası, fenerbahçe artık puan kaybetmez. bunu cebe atalım. bizim de puan kaybetme hakkımız falan yok artık. o hakkı son iki haftada harcadık bitti. tek atıp kazanacağız, ama mayıs ayını full kazanacağız. başka yolu yok. ben buna inanmakla kalmıyor, böyle olacağını biliyorum da. kalan maçlarda kimse rahat ve farklı galibiyet beklemesin. tüm rakiplerimiz maksimum eforla oynayacak. sinir harbini iyi savaşmamız lazım. top takımda ve hocada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın