• 872
    ilk yarının ilk 5 dakikası hariç gole kadar üstün oynayan bir galatasaray vardı sahada. golden sonra da pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. neticede zaten dağılan ortasaha ve daha doğrusu formsuz ortasahamız sayesinde orta saha düşünce gol yedik bu çok normal bir durum. maçın ikinci yarısında takım gereken enerjiyi kendinde bulamadı ve kötü başladık. yine ve çok sevdiğim ama bunu hep yapan ve pres altındaki oyunca pas atan muslera’nın hatasıyla ikinci golü yedik. şaka gibi ama geçen sen olan fenerbahçe maçı, bu seneki trabzon maçı ve bu maçla beraber bu artık derbilerde geleneksel olarak yedigimiz bir gol oldu bu.

    aslında ikinci yarıya başlamamız gereken kadroyu da golü yedikten sonra döndük. sam a. zayıf takımlara karşı oynarken rashica’nın oynamasıyla bize bir avantaj sağlıyor ama bugün bu bir avantaj olmadı. ne yazık ki sam bugün önemli bir sınavdan kaldı.

    aslında hocanın risk alıp barış’ı daha erken sahaya atarak dubois’i oyuna dahil etmesi gerekirdi. düşen orta için müdahale çok yerinde oldu ve zaniolo, midjsto ikilisi ile orta dahayı elimize aldık. zaten hem norveç’li oyuncumuz hem de lucas iyi pres yapan adamlar ve önde baskımıza çok uygun. dubois ve barış hamlesiyle de oyunun kontrolünü tamamen aldık zaten. bunu beşiktaş’ın savunmaya çekilmesine bağlamak yanlış olur çünkü o zaman çekilmemişti. baskı kurmuş ve gol ararken şansın da yardımıyla golü atamadık. zaten akabinde de beşiktaş tamamen savunmaya döndü.

    okan hocanın en büyük hatası değişiklikleri geç yapmaktı ama ikinci büyük hatası önde pres oyunu oynamaya çalışırken 90. dakika da olsa lucas’ı çıkartmasıydı. açıkçası maçı izlerken bu değişikliği gördüğüm an maçın 3-1’e geleceğini söyledim ve eminim çoğu taraftar da benim gibi düşünmüştür. her ne kadar rakip savunmaya geçse de tehlikeli kontraları olan bir takım. yunus hamlesi çok saçmaydı.

    neticede puan alamadık ama zaten en yakın rakibimize karşı dört puanlık avantajımız var. buradan sonra ipler tabii ki öncesinde olduğu gibi galatasaray’ın elinde. oyuncuların mağlubiyet kredisi olduğunu bilmesi ve bunu kullanması stresi ortadan kaldıracaktır diye umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın