• 53
    ligin düğümünü çözmesi muhtemel olmasa da kritik bir konumda olan maç.

    entry tarihi itibarı ile son 1-2 aydır fenerbahçe tarafını ayakta tutan tek senaryo bizim inönü'de kaybedip puan farkının tek maça indiği ve son maça öyle bir puan farkıyla girildiği senaryodur. puan farkı 3 algısının yalan olduğunu bile bile bu kadar tutmasının altındaki temel sebep de budur.

    23 nisan 2023 galatasaray karagümrük maçı fenerbahçe camiasının olmaz dediği ama ıslak rüyasını gördüğü bir olaydı. bu sevinçle çıktıkları 24 nisan 2023 fenerbahçe istanbulspor maçında büyük fırsatı tepmeyi başardılar. aslında herkesin kafadan üçer puan yazdığı bu haftada onların kaybından ziyade bizim kazancımız oldu.

    netice itibarı ile onlar hala puan farkı 3 algısına sarılıp hayata tutunmaya devam edebiliyor. biz ise ligin boyunu farkı koruyarak bir maç daha kısaltabilmiş olduk.

    gelinen noktada bu maçtan çıkacak fenerbahçe galibiyeti dışındaki herhangi bir sonuç daha 30 nisan 2023 beşiktaş galatasaray maçının santrası yapılmadan bizi çok büyük bir eşikten atlatmış olacaktır. galatasaray dışındaki herkesin tüm planlarının dönüp dolaştığı maça 5 ya da 6 puan farkı garantilemiş olarak çıkmak çok çok muhtemel olan hakem katliamından puan hasarı görmemek, hatta olayların gidişatına göre belli şeylerden sakınabilme lüksüne sahip olmak demek.

    ancak özellikle saha dışı faktörlerin rollerinin de günden güne artmasından anlaşılacağı üzere bu sezon matematiksel olarak bitmeden bitmeyecek. bugün sivasspor, yarın da galatasaray kazansa ve puan farkı 9 olsa da bu iş bitmeyecek. bu sezon değişik bir sezon ve yaşanan rekabet de değişik bir rekabet. galatasaray taraftarı olarak bunun bilincinde olup bu maçı o beklentiyle takip etmek gerekiyor. sivasspor puan alırsa bu iş biter gibi bir yanılgıya girmek bir şekilde fenerbahçe kazandıktan sonra psikolojik olarak yok yere ekstra yüklerle boğuşmamıza sebep olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın