• 1887
    halklar, hak edildiği gibi yönetilir derler. aynısını, futbola da, maçlarınız hak ettiğiniz gibi yönetilir diye uyarlayabiliriz. biri sizin ensenize şaplak attığında yeterince tepki vermiyorsanız, ikinci defa şaplağı yediğinizde adama kızmayacaksınız. ingilizce'de "fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me." denir. biz aynı tuzağa sezon boyunca defalarca kez düştük.

    yönetimin her ne mücadele veriyorlarsa yeterli olmadığını 23 nisan 2023 galatasaray karagümrük maçına hakan ceylan'ın atanmasıyla bir kez daha gördük. çok hassas haftalardayız, bir maçla ligin momentum ve dengesi değişebilir. hocaya, takıma ve taraftara saygınız varsa vites arttırmanız gerekiyor. saha içi konsantrasyonu düşürmek istemiyorsanız da kapılar arkasında daha aktif olmalıyız. hakan ceylan'ın bir ay sonra bu maça atanması asla ama asla kabul edilebilecek bir durum değil.

    doğada, hayvanların bir tehdit karşısında hayatta kalmak için 4 yolu vardır: savaşmak, kaçmak, ölü taklidi yapmak, alttan almak. insanların travmalar karşısında verdiği tepkiler de yine buradan gelir.

    biz ayıya denk geldik, baş etmek için ayıdan kaçıyoruz. ölü taklidi yapıyoruz. ligin tadı kaçmasın diye alttan alıyoruz, dayı diyoruz. ama biz alttan aldıkça veya görmezden geldikçe ayı üstümüzde tepiniyor.

    ayıya diş göstermenin vakti geldi de geçiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın