resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1650
    1959 dan 2004 yılına kadar 24 teknik direktörle çalışmıştır galatasaray futbol takımı. 2004 yılından 6 yıl geriye gidersek 1998'den itibaren sadece 2 teknik direktör lucescu ve fatih terim vardır. 2004'ten bu yana 6 yıla bakarsak, hagi, gerets, feldkamp, cevat güler, skibbe, b.korkmaz, ve rijkaard olmak üzere 7 teknik direktör.

    2002 yılında galatasaray şampiyon olduğunda geri dönüp baktığımda. fenerbahçe'nin 14, galatasaray'ın 15 şampiyonluğu vardı. fenerbahçe sadece bir kez 2 yıl üst üste şampiyon olmuşken, galatasaray sadece 1 kez şampiyon olup ertesi yıl şampiyon olamamış.

    galatasaray dediğin takım birch2le 3 yıl ust uste şampiyon olur. 14 yıl olamaz ama derwall'e sabreder 2 yıl üst üste şampiyon olup, avrupa'da yarı final oynar. ondan sonra 5 sezon bekler altın jenarasyon olusturur 2 sezon ust uste şampiyon olur. yeni yapılanmayla 3 yıl bekler 4 sene ust uste şampiyon olur..

    galatasaray budur.. galatasaray düzenlidir. evet safting, held gerceklten yetersizdir onlar kovulur ama galatasaray'da kolay kolay kolay teknik direktör kovulmaz. nerden böyle bir adet bulaştı bu galatasaray'lılara anlamıyorum. iyice o nefret ettiğiniz, beğenmediğiniz, yıllarca videolar yapıp güldüğümüz fenerbahçe'ye çevirdiniz. bari sivas uçağına yetişin jo'ya tokat atıp, aykut'u döversiniz..

    bu takımın hocası maç mı satıyor?

    onlarca kez gördüm bu maça su kadroyla bu kadroyla çıkılmalı diye.. ben rijkaard'tan pek fark göremedim. herkes mehmet'i mustafa'yı koyuyor. arda'nın etrafına takım kuruyor. savunmada kimi emre gungor'den kimi servet'ten vazgeçmiyor. servet değil mi 5 nisan 2010 sivasspor galatasaray macinda 1 tek kafa topu alamayan. peki emre gungör vermedi mi maçı trabzon'da.

    fenerbahçe maçına kadar herkes leo franco'yu savunuyoırdu. dere gecerken at mı değiştirilir ne ufuk'u diyordu. ne oldu? ne değişti. o franco vermedi mi fenerbahçe maçını?

    mehmet topal vermedi mi eskişehir maçını? 5 nisan 2010 sivasspor galatasaray macinda forması jirlendi mi mehmet'in..

    böyle mi olacak yani? skib bıraksın, bülent yetersiz, kalli bunak, hagi hısız dedi, gerets'i futbolcular sevmiyor..

    bana oğuz, loran, tamer güney, turhan sofuoğlu, rıdvan, zeman, bariç, löw, lazaroni sıralamasını hatırlattı..

    biraz farkınız olsun siz galatasaray'lısınız!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın