resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 3318
    beklentim inzaghi gibi köfte golcü olmasıydı. daha sonra daha sahaya bile çıkmadan sevgili orhan uluca'nın analiz videosunu izlemiştim. tam hatırlamıyorum ama inter'de oynarken 5 büyük lige takım arkadaşlarına en çok gol pası çıkaran oyuncu olduğu istatistiklerini paylaşmıştı. orada uyanamamıştım zira orhan uluca da kendisini fox in the box olarak tanımlıyordu. pas yeteneğinin de küçümsenmemesi gerektiğini ek not olarak veriyordu.

    şu an geldiğimiz notkada, çok zor açıdan inanılmaz kafa golleri attı, fener'e ve beşiktaş'a inanılmaz jeneriklik sol ayak golleri attı. ama asıl hepimizi kendisine hayran bırakan nokta oyun zekası, paylaşımcılığı ve pasörlüğü oldu. ancak ne foxluk ne boxluk göremedim ben şimdi dürüst olalım.

    kupa maçında başakşehir'e attığı gol belki de tek inzaghi golüydü bu forma altında. ceza sahasında genelde ya yavaş kalıyor, ya belini döndüremiyor ya da iyi pas alamıyor. buna rağmen 10 gol 7 asist yapmış ligde öpüp başımıza koymayalım da ne yapalım.

    aslında foxluğu da boxluğu da çok iyi yapacağını düşünüyorum ama hızlı abim bir gün arjantinde master chef'e katılıyor karısına destek için, iki gün sonra antreman fotoğraflarında gülümsüyor. ben götlü göbekli adamım, öyle bir uçak yolculuğundan sonra 5 gün kendime gelemem. kendisi profesyonel bir sporcu. bunu tabii ki unutmuyorum. ancak bu durumun biraz fitliğini etkilediğini düşünüyorum. sahada çabukluğu, çevikliği düştüğü için de beynini kullanması ön plana çıkıyor. yani aslında fizik olarak iyi durumda olsa pasörlüğünden, zekasından daha az bahsederdik diye düşünüyorum.

    seneye 5-6 milyon maaş bağlanıp kadroda tutulacaksa bu durumun iyi irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum. ha takımda tutulmalı tabii ki, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. ancak teknik heyet önümüzdeki senelerde (uzun süreli kontrat olacağını hesap edersek) fizik olarak en azından geriye gitmeyeceğine güvenebiliyor olmalı. kendisinin özel hayatıyla ilgilenmiyorum, istediğini yapmakta serbest. ancak bu hareketli yaşam saha içindeki zindeliğini optimum seviyenin aşağısında tutacaksa maliyet konusu iyi irdelenmeli. ben taraftarım, icardi gibi bir oyuncu kadroda tutulsun isterim. ama yönetim ve teknik heyet taraftar olmamalı. en ince ayrıntısına kadar incelemeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın