• 6
    çok üzücü bir yaşama veda hikayesinin öznesi olan nijerya asıllı italyan voleybolcu.

    bana göre italyan kulübü üstüne düşeni yapmamış. nijerya’dan çıkıp italya’da üst derece fiziksel özelliklerle sporcu olabilmiş bir oyuncunun şartları sırf depresyonla açıklanmaz. bazen vücut bazı hormonu/maddeyi/bio kimyasalı üretemez/işleyemez/bloklar ve bu da sonu intihara giden sonuçlara yol açar eğer farkedilmezse. insan psikolojisi çok hassas dengelere bağlı.

    itıma’nın durumu, psikoterapik ilaçlarla ve yardımla önlenebilme imkanı olan bir durum olabilir. ille böyle demiyorum ama geçmişte alması gereken tedaviyi/hapı aksattığı için ekonomik ve sosyal durumu kötü olmayıp intihar eden insanlar biliyorum.

    kulüplerin bu anlamda çok kuvvetli ve ilgili tıp birimleri olmalı. doktor yener bu anlamda çok iyi iş çıkartıyor fizyolojik olarak. psikolojik olarak ta iyi destek verildiğini zannediyorum. ülkesinde depresyona giren yabancı futbolcu bir-iki ayda yaşam enerjisini kazanıyor, yabancı oyuncular kulüp doktoruna kendini emanet ediyor, ülkeden gitseler bile kulübün tıp birimiyle alakaları kesilmiyor. yalnız oyuncular değil, bütün kulüp çalışanları için geçerli bu durum. mutfakta çalışan ahçının çocuğunun gribini bile hemen tedavi etseniz, bunun kulüp başarısına bir etkisi olur. galatasaray’ın gözden kaçan mukayeseli rekabet avantajlarından biridir bu birim.

    burada doktor yener kardeşimize ve birimine teşekkür ederken, kulübün bu birime daha çok bütçe ve imkan sağlamasının yerinde olacağını belirtirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın