• 319
    trabzonspor’un kalan maçlarında bjk maçı dahil ikisinde puan kaybı yaşayacağını düşünüyorum.

    feneri içeride yenersek -kolay değil ama önemli bir avabtaj bizde- zaten puan farkı 7 oluyor.

    dolayısıyla bir ihtimal iki hafta, yüksek ihtimal bir hafta kala şampiyonluğumuzu ilan edebiliriz.

    her şeye rağmen ritmi yükseltiyoruz ve bundan sonra bıralacağımızı düşünmüyorum.
  • 321
    kalan 4 maçta 1 mağlubiyet hakkımız bulunuyor.

    eğer avantajımızı kullanmaya devam etmek istiyorsak, fb'yi yenemediğimiz maçta yenilmememiz de gerekiyor.
    eğer yenilmezsek, 1 mağlubiyet hakkımızla son 3 haftaya girmiş olacağız.

    samsun(d)
    antalya(e)
    kasımpaşa(d)

    eğer ola ki samsun'la berabere kalıp, antalya'yı yenersek, son haftaya 2 puan farkla lider giriyoruz.
    beceriksizlikler üst üste geldi ya, hadi kasımpaşa maçında da berabere kaldık diyelim,
    fb tüm maçlarını kazanmalı ki puan puana olabilelim.
    puanlar 77-77 oluyor.

    işte burada denkleme ts de giriyor.
    her ne kadar başakşehir, konya, beşiktaş maçlarının en az birinde puan bırakacaklarını düşünsem de, velev ki tüm maçlarını kazandıkları anda 79 puana ulaşıp şampiyon olabiliyorlar. eğer 5 maçtan 4 galibiyet ve 1 beraberlik alırlarsa, bu sefer her üç takımda 77 puana ulaşıyor.
    işte burada da üçlü averaj denkleme giriyor. bu üçlü averajda fb şampiyon, ts ikinci, biz ise üçüncü oluyoruz.

    yani bizim şampiyon olamamamız için kalan 4 maçtan sadece 6 puan almamız gerekiyor.
    fb kalan 4 maçtan en az 10 puan,
    ts ise kalan 5 maçtan en az 13 puan çıkarmalı.

    fb'yi yenersek ve ts de kalan 2 maçını kazanırsa, puanlar 74-70-67 olacak. fb matematiksel olarak olmasa da %98 yarış dışı kalacak.
    eğer yenilirsek de puanlar 71-70-70 olacak.
    böyle bir durumda da en ufak puan kaybı, bizi üçüncü bile yapabilir. tabi bu durum fb ve samsun maçlarından sadece 1 puan almayla yaşanacak bir durum.

    kısacası halen daha yarış sürüyor ama şampiyon olamamamız için ekstrem puan kayıpları gerekiyor. gerek galatasaray tarihinde, gerekse de okan hoca döneminde bunun yaşanması mümkün değil.

    velev ki yaşandı diyelim,
    böyle bir durumda bile şampiyon olma ihtimalimiz yüksek, çünkü fb ve ts'nin ucunda şampiyonluk olan maçları kazandıkları tarihlerinde yoktur.*

    kalan 4 maçın özeti bu şekildedir.
  • 322
    son düzlükte üç hakem kararı. trabzon’da barış atılsın diye skor 1-1 ken hakemin var’a çağırılması, fenere bjk karşısında 98 de verilen penaltı ve 18 nisan 2026 gençlerbirliği galatasaray maçında iptal edilen gol.

    bu üç karar inanılacak gibi değil. çok çok çok skandal işler. bunların biri bizim lehimize olsa sezonun adına onu koyarlardı.
  • 323
    3 sezon üst üste şampiyon olmuş hocamızı frankfurt’tan 5 yediği gece çarmıha gerdik. trabzon ve beşiktaş derbilerinde berabere kaldı diye ilk 11 haftada 29 puan toplayan takımı yerden yere vurduk. liverpool galibiyeti sonrası kocaeli’ye kaybedince hıncal uluç modunu açıp galatasaraylı olmaktan utanıyorum geyikleri yaptık. takımın yedeğinde oyuncusu yokken usg ve monaco’ya kaybettiği maçların ardından yine hocayı topun ağzına getirdik. 75 milyon’a osimhen satın almış yönetimi sabahlara kadar her fırsatta eleştiriyoruz. yav juventus’a 5 attık. rövanştaki oyunumuzu beğenmedik diye yine hocayı çarmıha gerdik. liverpool’u yendik. rövanştaki oyunu yine beğenmedik. yine herkesi ipe dizdik. mauro icardi gibi bir efsane korkunç şekilde eleştiriliyor. üst üste dördüncü şampiyonluğa koşan hoca seneye takımda kalmalı mı diye tartışılıyor. torreira, davinson, sane, yunus, barış alper gibi futbolcularımızın bir maçlık bile kötü oynama lüksleri yok.

    yani bu şartlar altında şampiyonluğu bizden çok hiçbir camia hak etmiyor kimse kusura bakmasın. galatasaray bu seviyeye hunharca eleştiri kültürü sayesinde geldi. diğerlerinde olmayan bir özellik bu.
  • 324
    türkiye süper liginin en ahlaksız sezonu. rakiplerimiz en az 9 puan geride olması gerekirken her türlü ittirilerek şampiyonluğumuza ortak yapılmak isteniyor. yönetimimizin yerinde yeller estiği için bunu aleni olarak gözümüzün içine bakarak yapıyorlar. dün verilmeyen golümüz bunun en basit örneklerinden biri.

    (bkz: 18 nisan 2026 gençlerbirliği galatasaray maçı)
  • 326
    sezon tamamlandığında galatasarayımız şampiyon olsun istiyorum.
    trabzonspor son zamanlarda sevimsiz hareketler yapsa da fatih tekke hatrına ama en önemlisi de fenerbahçe'nin şampiyonlar ligine katilamamasini istediğim için trabzonspor ikinci olsun. fenerbahçe de o gelirden mahrum kalsın, o koz olmasın ellerinde. gelirleri olmasın, iflas etsinler istiyorum.
    allah'ım sezon sonunda şampiyonluk nasip etsin.
    amin..
App Store'dan indirin Google Play'den alın