resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Galatasaray
Mevki:On Numara
Yaş:25
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 922
    sahip olduğu fiziksel potansiyel ile önümüzdeki yıllarda kariyerine forvet olarak devam edeceğini düşündüğüm italyan oyuncu.

    oyuncuya ödenen bonservis nedeniyle bir çok kişide endişe olabilir ama sırf bu oyuncuyu en ileri uçta denemek için bile bize aynı bonservis bedelini ödeyecek onlarca kulüp çıkacaktır.

    seria a'da 30 yaşından sonra açılan klasik aygır forvetleri sizlere anımsatmak isterim; luca toni, diego milito, immobile.
    zaniolo kendi içinde bu durumu kabullendiği an net şekilde seviye atlayacak bence.

    190 boya rağmen bu kadar hızlı oyuncu pek yok aslında.
    güç deseniz o da var, teknik zaten var, solak olduğu için rakiplere de ters gelebilir. barış alper'den daha iri, daha teknik, daha iyi oyun zekasına sahip ve italyan aygırı etiketi de var.
    bence bu oyuncu genelinde yapılan hata şu, bu adam sahanın son derece etkisiz bölümünde sürekli 3-4 tane adamı çalımlamaya çalışıyor. haaland orta sahaya gelip 3 kişinin arasına girse o da kaptırır topu. bir de bizim sistemimiz gereği kanat oyuncularının defansif katkı vermesi gerekir hatta çoğu zaman beklerin arkasını da toplaması gerekiyor.
    kariyerinin başında orta sahadan topu alıp 1'e 10 hücum eden bir oyuncuydu zaniolo ama bu cüsseyle onun üzerinden 2 sakatlık geçirdi. ve ben oyuncuda eski denge ve esnekliği göremiyorum.
    zaten o sakatlıkları yaşamamış olsa şuan 100 mü 150 mi ediyor o konuşulurdu.

    zaniolo forvete evrilmek için çok müsait meziyetlere sahip. bizde icardi var, icardi yerine forvet oynasın diyemeyiz. icardi halihazırda dünyanın elit forvetlerinden biri.

    ama şu konuda da hem teknik heyetin hem de taraftarın dikkatini çekmek isterim, haji wright'ta olan özelliklerin daha fazlası zaniolo'da da var.
    açık alan bulduğunda zaniolo'yu durduracak oyuncu yok ligde, savunma arkasına koşu attığında yine karşılık verecek oyuncu sayısı çok az, zaniolo omuz vurduğunda yıkılmayacak oyuncu da az.
    geriye sadece helva yapmak kalıyor.

    haaland'ın attığı gollere bakın vura kıra atıyor. yeterli istek arzu açlığa kavuşursa zaniolo da bunları yapabilir.
    iyimser olmak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın