• 475
    20 yildir bilincli olarak galatasaray’in her macini izliyorum. senelerdir hakemler konusulur. bazen daha cok konusulur bazen daha az. bazen bir takim cok dert yanar bazen digeri. bu durum hic degismez. senelerce her hocaya, takima, oyuncuya, hakeme cesitli cesitli seyler ima edildi. herkesin hemen aklina gelecek bir kac ornek; riza calimbay besiktasi uzmez, mecnun baskan feneri uzmez, hukumet basaksehiri sampiyon yapacak, o hakem sunu yapti bu hakem bunu yapti diye bu liste gercekten sonsuza kadar uzayabilir.
    simdi gelelim bu sezona. ligde artik var sistemi var. kimsenin anlayamadigi bu sistemin nasil ve ne zaman devreye girdigi. buradaki problem bunun bir standartinin olmamasi ve -burada gercekten sinir bozucu derecede objektif olabilen bir taraftar olarak yorum yapiyorum- surekli ama surekli fenerbahce’nin avantajina, bizim dezavantajimiza gore sonuclanmis olmasi. ofsaytimsi konusunu bunun disinda tutmak ne kadar dogru bilmiyorum ama o bir olaya karsilik karsi tarafta ilk anda 5 tane hata sayabiliriz, hepsi de cok daha kritik dakikalar ve anlar.
    peki neden? neden fenerbahce hakemler ve var tarafindan ittirilirken bize kostek olunuyor? ligin tarihine baktigimizda galatasaray dusmanligini konusamayiz bence, cunku bu durumda en cok sampiyon olan dunya genelinde de ulkenin en unlu, en basarili takimi olamazdik. mantiga uygun degil. burada tek bir senaryo aklima geliyor, o da gercekten ligi surekli gundemde tutmak.
    ulke tarihinin onemli bir secimine dogru giderken hayata dair olan her sey iktidarin zararina, bu durumda kitlelerin afyonunu olabildigince heyecanli kilmak istiyor ve spesifik isimler ile bunu sagliyor olabilirler gibi geliyor bana. eger olurda secimler sonucuna gore tek adam rejimi son bulursa ve bu hakemleri/mhk baskanlarini ve diger ne yaptigini anlayamadigimiz kisilerin adlarini tekrar duymazsak sanirim buna inanacagim. bunun otesinde gizli bir takim holiganligina dayali bir ajanda oldugunu sanmiyorum.

    olur da lig son maca kalmazsa, o zaman yanilmis olurum. umarim yaniliyorumdur, umarim son maca kalmadan haketmis oldugumuz sampiyonlugumuzu aldigimiz sezon olur 2022-2023 sezonu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın