• 7519
    son yıllarda "spor kulübü" hüviyetini kaybetmiş kulüp. spor alanında kadın ve erkek basketbola, erkek ve kadın voleybola verilen önemin yetersizliği kulüp tarihine yakışmamaktadır. türk spor tarihinde birçok spor dalında öncü olmuş ve süreklilik arz etmiş bir geçmişe sahibiz ancak bu denli önemli bir misyona sahipken ismimiz "spor kulübü" iken maddi manevi sadece tek yıllık verilen önemler oldukça can sıkıcı hale gelmektedir.

    her dalda rekabetçi bir alan yaratmak zorundayız. fenerbahçe ile olan bu fark giderek açılmaktadır. kadın-erkek voleybolda, kadın-erkek basketbolda her sezon yenilmeyi bir galatasaray spor kulübü taraftarı olarak kabullenemiyorum ve çok üzücü buluyorum. başta erden timur olmak üzere sayın başkan ile birlikte tüm spor dallarında gereken önemi göstermelerini bekliyor ve görevleri olduğunu hatırlatmak istiyorum sadece futbol alanına kanalize olmak spor kulübü hüviyetimize karşı sorumsuzluktan başka bir şey değildir.

    üyesi olduğu kulübün misyonundan ve geçmişinden bir haber bazı taraftar ve kulüp üyeleri tarafından zarar görülüp utanç verici şekilde spor dallarımızı kapatmaya niyetlenen dahi olmaktadır. bir an evvel ciddiyetle bütçeler yaratmalıyız, aktarmalıyız ve rekabetçi takımlar oluşturmak zorundayız. kaldı ki 20-30 milyon euro'luk bütçelerden bahsetmiyorum örneğin erkek basketbolda 7-8 milyon euro bütçelerle de rekabetçi, doğru kemik bir kadroyla finale çıkabilecek kadro oluşturabiliriz. geçen sezon sırf kaliteli kadro rotasyonu olamadığı için anadolu efes'e tur vermek zorunda kaldık. keza kadın basketbolda bir tık daha yüksek bütçeyle şampiyon olabiliriz veya dün oynanan euro cup'ın final serisinde asvel'e karşı büyük fark yemezdik.

    bu alanda en umutlandığım konu ise genel mali kurul'da sunulan stad yanına yapılacak olan basketbol ve voleybol için salon projesidir. ayrıca sporcuların konaklaması antrenman yapmalarına da olanak sağlayacak bir proje olması futbol takımındaki şampiyonluktan daha çok sevindirecektir.

    umarım bir an evvel "salon projesi" faaliyete geçer ve oluşacak sponsorluklarla, salon çevresinde oluşacak ekonomik ekosistemle ve kulüp kendi bütçesinden aktaracağı tüm spor dallarında 3-4 katı bütçelerle başarıdan başarıyla koşan, kemikleşmiş bir spor kulübüne yakışır kalıcı yapı oluşurulmasını arzu ediyor ve ilgili sorumluların görevleri olduğunu hatırlatmak istiyorum.

    galatasaray bir spor kulübüdür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın