resim
Lale Orta
Görev:Eski Hakem
Yaş:64
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 546
    5 nisan 2023 galatasaray - başakşehir türkiye kupası maçının ardından, oynanan “orta” oyunu için yorumum şöyle:

    son 1 aydır fenerbahçe’ye destek, galatasaray’a çelme takarak ligdeki şampiyonluk yarışında puanları dengeye getirmeye çalıştılar. bu operasyon sonuç vermeyince televizyona çıkıp itiraflarda bulunuyormuş gibi bir dürüstlük algısı oluşturdular. çok net şekilde bizim rakiplerimize verilmeyen kırmızı kartları, buna karşılık fenerbahçe’li futbolcunun görmesi gerekirken görmediği kırmızı kartı, aldığı haksız penaltıyı ifşa ettiler.

    fakat her ne hikmetle bu itiraflardan sadece 1 gün sonra, galatasaray’a bu sezon yapılan en büyük haksızlık yapıldı. hakemler 2 golümüzü iptal etti, 1 tane haksız gol yedirdi, 2 penaltımızı vermedi.

    bu nasıl olabilir diye baktığımda şunu görüyorum. ligi lale orta’nın ölçüsü kaçmış adaletsizliklerine rağmen elimizden alamayacaklarını gördüler. önce “hatalarını” (asla masumane hatalar olduğunu düşünmüyorum) kabullenip vicdanlara biraz su serptiler, beşiktaş camiasını biraz yanlarına aldılar, kamuoyuna “ya hakem de insan hata yapıyor, insani hata olmasa lale orta bunları ateşe mi atar?” mesajı verdiler. ardından sezonun en büyük operasyonuyla galatasaray’ı türkiye kupasının dışına atıp, fenerbahçe’ye teselli kupasının önünü açtılar.

    ali koç türkiye kupası ile camiasını teselli edip görevinde kalmayı sürdürürken, lale orta bu kadar yapabildim deme hakkı kazanacak.

    bizim açımızdan ellerinden gelse ligde bize çelmeyi takıp, fenerbahçe bütün iteklemeye rağmen fiyaskoya dönüşmese muhtemelen şampiyonluktan olacaktık. iyi tarafından bakarsak tahminim ligde lale orta havlu attı ve televizyona çıkıp itiraflarda bulundu. kupada da ali koç’a karşı görevini yaptı, yani artık ligde çok fazla hakem hatası yaşamayacağımızı umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın