• 49
    anadolu'daki 1960 model stadların yıkılıp tribünlerin saha kenarından başladığı modellere dönülmesi, galatasaray ve beşiktaş'ın da en az kendisi kadar heybetli yapılara geçmesiyle pek bir esprisi kalmayan deplasman. 2009 yılında kayseri kadir has stadyumu açılana kadar türkiye'de fiziki olarak eşi hatta benzeri yoktu. sadece bu sebepten ötürü bile çok uzun süre türkiye içinde ürkütücü bir deplasmandı. buna ek olarak dönemin şartlarında ihtiyaç halinde kapasite fazlası taraftarın da kolayca içeri alınabilmesi ve fenerbahçe'nin tarihindeki en önemli şampiyonluk serilerinden birini yapmasının verdiği coşkuyu ekleyince zaten çoğu maçta hakeme bile gerek kalmadan rakip takımın gardı çok kolay düşebiliyordu.

    10-12 bin kişi ortalamaya oynanan, arada koşu pisti hatta bisiklet veledromu olan konya atatürk stadyumu'ndan çıkıp da 55 bin azgın taraftarın sahanın dibinde olduğu saraçoğlu'na gelip de eli ayağaı titremeyen insan bulmak zaten çok istisnai bir olaydı...

    2010 sonrası dönemde ise ardı ardına açılan stadların etkisiyle pek bir esprisi kalmadı. hatta diğer stadların yanında eski ve güdük kalmaya başladı. fenerbahçe özelde 12 mayıs 2012 sonrası, genelde ise 2010'ların ikinci yarısından sonra kadıköy'deki hakimiyetini tamamen kaybetti, derbilerdeki serilere saha içi olsun saha dışı olsun tüm gücüyle tutunmaya çalıştı. özellikle 2017 sonrası iç sahadaki her derbide fenerbahçe'nin kaybetmemeye oynadığı, hakemlerin de buna yardım ettiği bir döneme girildi.

    23 şubat 2020 sonrası ise kelimenin tam anlamıyla ellerinde bir şey kalmadı.

    valla sevindirici bir durum....
App Store'dan indirin Google Play'den alın