• 22
    kostas mitroglou'nun 24 şubat 2019 galatasaray akhisarspor maçı'nın son saniyelerinde attığı golle ne atılış şekli, ne de ligin görünüşü açısından pek bir alakası olmayan gol.

    galatasaray o günkü akhisarspor maçına başakşehir'in 11 puan gerisinde çıkmıştı, hocanın "8 de kapanır 18 de" iddiasına pek fazla inanan kimse de yoktu. akhisar lig sonuncusuydu ve biz bu takıma karşı bile doğru dürüst top oynamamış yine tavşan çıkarsın diye ryan donk'u maçın sonunda ileri atmıştık. gol de ileriye ya herro ya merro diye şişirilen bir topa donk'un salça olması ile geldi. maçı kazandık fakat yine de fark 8'di ve lig sonu pek iyi görünmüyordu.

    dünkü gol ise ligin lideri iken, kovalayan değil koltuğunu koruması gereken takımken, 85. dakikada, rakip alana yerleşmişken, organize bir atakta geldi. evet hissettirdikleri bir nebze aynı olabilir ama bu golleri benzetmek aşırı romantizm olur.

    bu gol bir şeye benzetilecekse, hamza hamzaoğlu ile şampiyon olduğumuz 2014-15 sezonunun 28. haftasında oynadığımız, 85. dakikasında hakan balta'nın attığı golle 1-0 kazandığımız 26 nisan 2015 galatasaray gaziantepspor maçı ve 30. haftasında oynadığımız, 84.dakikasinda selçuk inan'in attığı golle 1-0 kazandığımız 8 mayıs 2015 galatasaray konyaspor maçına benzetilebilir. bu 2 gol de ligin zirvesini korumaya çalıştığımız anlarda, hemen hemen aynı dakikada gelmiş ve takipçi fenerbahçe'yi arkamızda tutma görevi görerek aynı anlamı ifade etmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın