• 109
    benim ligim, benim ülkem her sene avrupa'ya öyle 6 tane takım göndermiyor. ben kendisini kanıtlamış bir premier lig takımını desteklemiyorum. benim takımımın avrupa'dan 2 tane kupası var. o da 20 yıl öncesine ait. en yakın rakibimin tek başarısı bir yarı final aynı kupada.

    benim taraftarlığım ve vatanseverliğim aynı anlayışa sahip. gerçekçi olmaya ve kendini geliştirmeye dayanıyor. ben dünyanın en iyisi olduğumuz için sevmiyorum bu takımı. en iyisi de değiliz ha belki de olabiliriz ama gerçekçi olursak. ve bu sadece bize bağlı değil. ligimizin gelişmesine de bağlı mesela. rakiplerimizle rekabetimizin güçlenmesine de bağlı. ben mesela ülkemi de en iyisi olduğu için sevmiyorum. en iyisi olalım gibi bir derdim de yok ama en azından ulusumun küçümsenmesini istemiyorum. mesela basit bir futbol maçından sonra "zaten türk takımı" denilmesini istemiyorum. futbola bu kadar bağlı bir ülkenin en sevdiği, en tutku duyduğu oyunda bu kadar başarısız olmasını istemiyorum.

    hayatımda da şu yaşıma kadar hiç fener'i desteklemedim. zamanında chelsea maçında samimiyetsiz samimiyetsiz tüh bee demişliğim var sadece. o kadar. diyorum ya zor zamanlar diye, böyle bir anlayış yeni gelişti bende. içten hem de. keşke şimdi her şeyin değişebileceği bu senede bir başlangıç daha olsa. belki bundan 20 sene sonra döneminin serie a'sı, la liga'sı oluruz. o zaman da fener yine yenilsin diye dua ederim tekrardan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın