• 28
    başka kulüplerde, takımlarda görülmemiş bir durum var galatasaray'da. bu yüzden diğerleri asla galatasaray olamıyor.

    galatasaray'ın bugün bile geçerli olan vizyon, misyon ve değerlerini 1905 yılında ortaya koyan ali sami yen'in takıma gündüz kılıç gibi bir efsaneyi dahil etmesiyle başlıyor.

    gündüz kılıç yani baba gündüz de metin oktay'ı galatasaray'a dahil edip bir devrimi başlatıyor galatasaray'da. ali sami yen'in oluşturduğu galatasaray kimliğine yeni alanlar ekleniyor.

    metin oktay'ın katkıları sadece saha ile bitmiyor, o da fatih terim efsanesini binbir türlü zorluk ile galatasaray kapısından içeri sokuyor. bu anadolu'daki zanaatkarların ahilik geleneğine benzeyen "el verme" metoduyla galatasaray avrupa kupası kaldırıyor. inanılmaz ama hepsi bir halkanın zincirleri.

    o fatih terim'de kırık ayağıyla futbolu bırakma noktasına gelen okan buruk'u ayağa kaldırıp uefa kupası alan kadronun en önemli parçası yapıyor.

    ve bugün o okan buruk türkiye'de en fazla üst üste galibiyet alan teknik direktör oluyor.

    rakipleri çıldırtan, asla yerini dolduramadıkları şey işte bu tarihe uzanan galatasaray kökleridir. kendileri bu köklerden ya zamanla uzaklaşmış ya da hiç sahip olmamışlardır. galatasaray yarın başarısız da olur. uzun süre kupa da alamaz ama bu tarihten beslenen kimliğinden asla kopmayacaktır. çünkü bizi yaşatan şey ali sami yen'in pabucundan kesip yama yaptığı o topun ruhunda saklanıyor hala.
App Store'dan indirin Google Play'den alın