resim
Kazımcan Karataş
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Bek
Yaş:21
Boy:1.82
Uyruk:Türkiye
  • 448
    kendisine çok büyük sempati besliyorum. nasıl beslemeyelim? 19 yaşında varını yoğunu sahaya koyuyor. müthiş bir fizik, hız desen var, çabukluk desen var, sertlik desen o da var. ancak kendisinin top tekniği yok. işte bu yüzden okan buruk en azından bu sene için kendisini yedek olarak düşünecek diye tahmin ediyorum.

    patrick van aanholt'un artık oynatılmamasıyla başlayan süreçte formayı almıştı ancak bir sakatlık nedeniyle emre taşdemir'e kaptırmıştı. ve emre taşdemir sakatlanmasa geri alabileceğini düşünmüyordum. emre klasik bir şekilde sakatlanınca tekrar aldı formayı ancak çok kısa bir sürede tekrar darbeye bağlı olarak sakatlandı. bu sakatlıktan çok çabuk döndü ama döner dönmez formayı alamadı. emre taşdemir felaket maçlar çıkarana kadar o formayı elinde tutmuştu. emre taşdemir'in güvenilemez sağlığı ve formu nedeniyle leo dubois oraya devşirildi ve yabancı sınırının sorun olmadığı her maç sol bek mevkilisinde görevlendirildi.

    şimdi de görüyoruz ki hazırlık maçlarında ilk 11 oyuncularının ağırlıklı olduğu kadrolarda sam adekugbe kendisinin yerine oynuyor. bu noktada suçun kazımcan'da ya da okan buruk'un forma adaletinde olduğunu düşünmüyorum. kazımcan yukarıda da yazdığım gibi müthiş bir fiziğe sahip, iyi niyetli, odaklanarak oynuyor, savunmada beklenilenin çok üzerinde. bütün bunları hızla ve çeviklikle birleştiriyor ama top tekniği çok zayıf. kendisini izlerken gerçekten ayaklarının inceci olduğu hissini alamıyorum. okan buruk sisteminde bütün savunma zaafiyetlerine rağmen sam adekugbe ayağı düzgün olması sebebiyle daha uygun görünüyor ve ilk izlenimler de okan hoca'nın takdir hakkını bu yönde kullanacağı şeklinde.

    yine de bu kazımcan için olumsuz bir şey değil. henüz çok genç ve geliştirmesi gereken şeyler oldukça belli. kendisi captain tsubasa animesindeki tsubasa karakteri gibi tuvalete bile top ile gitmeli, top ile uyumalı. eğer topla ilişkisi de iyiye giderse sadece galtasaray değil türk milli takımı da çok değerli bir sol bek kazanır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın