resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 2732
    mantıklı bir karar vermiş abdullah avcı. visca, nwakaeme ve cornelius olmadan 2022-2023 sezonunun trabzonspor için zorlu geçeceği en başından beri belliydi. yerlerine alınan isimler asla kötü futbolcular değiller ama abdullah avcı gibi oyun içerisinde spontane gelişen her şeye karşı olan ve orta sahaların çok çabuk geçilmesine, rakip yarı sahada basit top kaybına tolerans göstermeyen bir teknik direktörün oyununa uygun futbolcular hiç değiller. trabzonspor'un en değerli futbolcusu olarak görülen uğurcan çakır bile abdullah avcı'nın futbol anlayışına uygun bir kaleci modeli değil üstelik. avcı çalıştığı her yerde pas istasyonu olabilecek bir kaleciyle yola çıkan bir teknik direktör ama uğurcan çok iyi kurtarış kalecisi olduğu halde ayak tekniği çok kötü bir kaleci. pas becerisi sıfıra yakın, rastgele uzun oynayan bir degaj kalecisi. trabzonspor'un en güçlü göründüğü bölge bile abdullah avcı anlayışı için çok yetersizdi aslında.

    bu karar iki teknik direktöre yarar bence. bir tanesi abdullah avcı. bu hikayenin bittiği yaklaşık 2 ay önce belliydi, gereksiz yere uzatıldı. ahmet ağaoğlu'nun istifası sonrası malumun ilanı oldu. fenerbahçe ligi kaçıncı sırada bitirirse bitirsin, 2023-2024 sezonunda jorge jesus olmayacak. ali koç'un emre belözoğlu'nun sportif direktör olduğu dönemden beri aklının bir köşesinde abdullah avcı var. türkiye'de büyük takımların teknik direktör değişiklikleri yabancı-yerli sıralamasıyla şekillendiğine göre, aykut kocaman da olamayacağına göre, haziran 2023'te abdullah avcı fenerbahçe için 1 numaralı teknik direktör adayı olur. muhtemelen de görevi devralır. abdullah avcı'nın ardından bu ayrılık ile kazanacak ikinci teknik direktör de sergen yalçın olacaktır. beşiktaş'tan ayrıldığı günden beri birçok anadolu takımının teklifine burun kıvırmakta sergen. sergen akıllı adamdır, büyük ihtimalle 4 büyükler arasından oluşabilecek potansiyel bir fırsatı beklemekteydi. o fırsat oluştu, bundan daha iyisi de olmaz kendisi için beşiktaş sonrası. trabzonspor'un yeni teknik direktör olarak sergen yalçın ismini güçlü olarak değerlendireceğini düşünüyorum. trabzonspor'un kadrosu abdullah avcı'ya hiç uygun olmasa da, özellikle de hücumda spontane/doğaçlama bir anlayışı benimseyen sergen için çok kaliteli bir kadro. başarılı da olabilir sergen orada.

    istifa kararı sonrası en geç 3 ay sonra abdullah avcı'yı fenerbahçe, sergen yalçın'ı trabzonspor teknik direktörü olarak büyük ihtimalle göreceğimizi düşünüyorum özetle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın