• 128
    nasıl bir korku tiyatrosunun içinde olduğumuzu gösteren iki kelimelik cümledir.

    fenerbahçe ve beşiktaş maçlarında belki on bin belki yirmi bin kişi hadi olsun tüm tribünler bağırdı. peki sonra ne oldu?

    takımlar tek tek hizaya girmeye başladı. büyük ihtimalle önümüzdeki saatlerde galatasarayımız da girecek çünkü hizaya girmeyen kulüplerin çok büyük tehditlerle karşı karşıya kaldığına eminim. kim bilir kimler tarafından ne telefon görüşmeleri ne aramalar yapılıyor arka planda.

    bir de tribünde bağıranların hali. dün beşiktaş maçına giden ve malum partiyi günahı kadar sevmeyen bir arkadaşım "hükümet istifa" tezahüratlarına eşlik edemediğini korktuğunu, tezahüratlar başladığında polislerin kameraları kaldırıp video çektiklerini söyledi.

    arkadaşlar bu adam hakaret etmiyor, tehdit etmiyor sadece kendini hukuk dahilinde ifade ediyor. ve öyle bir korku tiyatrosundayız ki bu adam kendini ifade etmekten korkuyor. çünkü bilmiyor başına ne gelebileceğini? belki maçtan sonra bir çarşı iddianamesi yazılacak ve kendisi içeriye girecek.

    yan yana koltuklarda kombine aldığımız arkadaşım; "ben hükümet istifa demem, kütüğüm mardin bir iddianame yazarlar pkklı olurum içeriden çıkamam" diyor. belki espriyle karışık diyor ama bu olmayan bir şey mi? gerçekleşse şaşıracağımız bir şey mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın