• 853
    https://twitter.com/...901973179752448?s=20

    devlet ve hükümetin farkını anlayamamış bir başka zihniyet tarafından yönetilen kulüp. bir önceki entrymizde demokrasinin gereklerinden bahsettik bunu da buna ayırmak lazım.

    kimse devlet istifa, türkiye batsın diye bağırmıyor. insanların bağırmasının sebebi yönetsin diye yetki verdiği hükümetten, insanlardan ihmal silsilesi sonrası onbinlerce insanımızın kaybından dolayı hesap sormak istemesi. yönetsin diye maaşını verdiği, yapsın diye vergisini verdiği fanilerden hesap soruyor. hükümetler kutsal değildir, hükümetler allah değildir. hükümetlere toplum faydası gözetmeksizin yalananlara, yalaka denir.

    yaptığı açıklamanın devlet ile alakası yok hükümet ile alakası var. bu açıklama "gerekirse yüz bin insanımızı da keyfimiz isterse gömeriz, yeter ki mevcut hükümet var olsun, biz her şeyden memnunuz, hiçbir şey değişmesin" açıklamasıdır. açıklamanın aslında devlet ve millet ile hiçbir ilgisi yok. bunu destekleyenlerin olması çok normal çünkü böyle çok insan var. depremzedeler arasında da var sözlükte var. aslında bu fikirlerinden kaynaklanan felaketlerden sadece bunlar zarar görse hiç sorun yok ama gel gelelim günahsız bebelerin, gençlerin de kanına giriyorlar, üzerine de bu felaketlerden en zararsız çıkanlar bunlar.

    not: bu entry yazım yanlışlarına, tweetin altında bahsedilen yöneticilerinin feto bağlantısına hiç değinilmeden yazılmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın