• 1665
    yaklaşık 13 senedir aktif olarak hemen hemen hergün en az yarım saatimi geçirdiğim sözlük. şöyle anlatayım yazdıklarından yola çıkarak gerçek hayattan 4 arkadaşımı bulmuşluğum var. hepsi kimliği gizli yazmanın verdiği rahatlıkla normal hayatlarındakinden alakasız şeyler yazıyordu. pınar boykotu zamanı spor salonundan pınar proteinli süt storyleri atanlar vs *.

    ivmeli bir şekilde o kadar leş bir ortama dönüştü ki son yıllarda anlatılmaz yaşanır. bağımlısı olarak istesem 10 kez yazar olabilirdim ama en kaliteli dönemlerinde bile o kadar leş muhabbetler vardı ki çoğu kız düşürme, aşırı uç görünerek kendini ispat etmeye çalışan eziklerden oluşan güruha bir de terörist sever, pedofili iğrenç sapkınlıklarını yazan o kadar çok sapık ruhlu eklendi ki son zamanlarda girmediğim günler hatta haftalar olmuştu ki müptelasıydım dediğim gibi. 7 yaşındaki bir kız çocuğuyla hatta bebek diyebileceğimiz yaştaki biriyle ilişkisini iğrenç pislik bir şekilde yazan biri vardı daha geçen.

    genel olarak aşırı popülist takılmayanı asla barındırmayan bir moderasyonu mevcuttu. kedi aşığı olmak zorundasın, bu konuda en ufak bir eleştiri kabul görmüyordu. sürekli islam'a bir kulp takmalısın mesela, tebrikler debedesin. örneğin beşiktaş'ın 2 sene üst üste şampiyonluk yıllarında hatırlayan hatırlar resmen beşiktaş'ı övmeyeni bile barındırmıyordu bu dandik moderasyon. sürekli popüler olana yanlayacaksın ki yaşayabil orada.

    kaliteli, inanılmaz seçkin yazılar ve yazarlar da yok değildi ama son 2 senedir hepsi gitti diyebilirim.

    charlie hebdo'yu bile buradaki popülist asalaklar meşhur etmişti ki charlie hebdo fransa'da bile sevilmeyen bir mizah dergisidir lol. dedikya işte popülist olacaksın.

    mesela köpekler tarafından saldırıya uğramış, iyi kötü eleştirisini yapan, bir yerleri ısırılmış hatta koparılmış yazarlar vardı, bazıları çaylak edildi. yani el bileğin bir köpek tarafından parçalansa bile popülist olacaksın hep onların okumayı arzuladığı şeyleri yazacaksın yoksa barınamazsın. hani herkese özgürlük?

    çok işe yaradığı olaylar da oluyordu ama o kadar işte...

    fazla uzatmayacağım bu leşliği kendi seçti ve sonuçlarına katlanacak şimdi ister istemez. yine de özgürce yazılabilen ve gençlerin kendini bir şekilde iyi kötü ifade edebildiği her kanalın sonuna kadar açık olmasından yanayım.

    ama hep bana özgürlük, herkes eşit ama kafamdaki popülizm daha eşit olsun kayırmacılığı sonunu getirmişe benziyor koca çınar'ın. yani aslında genel olarak eleştirilen durum kendilerinin de yaptığı bir eyleme dönüşmüştü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın