• 1664
    içerdiği entrylerin belki de %80’i ya suç unsuru barındıran ya da hükümet/muhalefet trollerinin yazıları olan, hiç bir şey yoksa yalan yanlış bilgilerin yayıldığı sözlük.

    hayret ettiğim şey ekşi’ye “halkın sesi” ya da “muhalefetin basın yayın organı” gibi muamele yapılması. bu ülkede halk ekşi yokken de sesini çıkarıyordu, hatta geçmişte daha çok çıkarıyordu. bence durumlarının twitter, youtube vs. ile hiç bir ilgisi yok. burası adeta suçun, dezenformasyonun, siber zorbalığın, fikri mülkiyet hakları ihlallerinin ve lincin yuvası. kullanıcısı çok diye türkiye cumhuriyeti yasalarından başka bir yasaya tabi değiller. erişime kapatılması sitenin tamamen kapatıldığı anlamına da gelmez. yasalara göre suç unsuru barındıran içerikler temizlenirse geri açılır. tabi o zaman entrylerinin %80’i falan silinir ya neyse. rica ediyorum burası insanlar düşüncesini özgürce yazıyor da o yüzden kapatıldı muamelesi yapmayalım. suçu ve suçluları normalleştirmeyelim. bu kadar suç unsuru barındırdığı halde sözlük yönetiminin müdahale etmemesi işi bu noktaya getirdi.

    bizim sözlüğümüzle ekşi’nin uzaktan yakından alakası da yok. her şeyden önce burada suç unsuru içeren şeyler yapamazsınız. yapsanız da sözlük moderasyonu müdahale eder. dolayısıyla sözlüğümüze erişim engeli getirilebilecek hiç bir sebep yok. ak ile karayı karıştırmayalım.

    edit: şahsi fikrim ise; sırf şu sitedeki on binlerce hükümet trollü benim vergilerimle fonlanmasın diye bile kapatılmasını isterim.

    edit2: bir hukukçu olarak şunu da eklemek isterim ki erişim engeli getirmek ile kapatmak aynı şey değil. her ne kadar ekşi’nin kapatılma sebebini/kararın gerekçesini henüz bilmesek de, erişim engeli kararı biz hukukçuların sık karşılaştığı şeylerden biridir. hukuka aykırı içerik bulunduran internet siteleri, bu aykırılık giderilene dek erişime kapatılır. aykırılık giderildiğinde ise derhal açılır. ekşi sözlükte de eğer kapatma gerekçesi her ne ise, hukuka uygun hale getirildiği an derhal açılır. böyle şeyler sansür zihniyetiyle olmaz. ben de henüz gördüğüm hiç bir dosyada karşılaşmadım. olursa zaten direkt devleti tazminat yükümlülüğüne sokar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın