• 3171
    2014-2015 sezonunun sonunda retro formalar çıkartmıştı.
    o zamanlar çıkartılamayan tek retro forma uefa finalinde giyilen formaydı.
    nike, adidas, ve marşal ile görşülerek gelirinin tamamı deprem bölgesine gönderilmek üzere uefa finalinde giyilen formalar birebir örnek olarak sınırlı sayıda çıkartılabilir.
    bu konuda görüşülmesi gereken kurumlar ve sebepleri:
    nike: hali hazırda forma tedarikçimiz olması sebebiyle store'larda başka marka futbol forması bulundurulması sözleşmeye aykırılık olabilir. bu hususun sözleşme üzerinde küçük bir istisna tanımlayan zeyilname ile giderilmesi mümkündür.
    adidas: formaları üreten ve tasarlayan şirket olması sebebiyle tasarım, ve marka haklarının kullanımı ile ilgili lisanslama yapması gerekir. ayrıca kullanılan kumaş, dikiş ve kesim teknikleri ile ilgili knowhow aktarımı ve ilgili dönemde çalışılan tedarikçilerin durumuna ilişkin yapılacak çalışmada destek vermesi gerekebilir.
    bu iki firma daha önceki görüşmelerde bu hususta kendileri için bir sorun olmayacağını belirtmişler diye duymuştum store gezilerimden birinde.
    o zamanlar duyduğum şey bu hususta marşal'ın problem çıkardığı idi.
    marşal: forma sponsoru olmasından dolayı markasının reklam dışı kullanımı olacak retro basımda kullanmak marka hakkının da ihlali olacağı için bu hususta izin vermesi gerekir. ha bedavadan reklamı devam edeceği için bir miktar bağış da yapsa fena olmaz hani.
    bu haliyle bu formalar depremde açılan yaraları sarmak için bir ekonomi oluşturabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın