• 185
    büyük bir depremin eşiğinde olan ve ilgisiz siyasiler sebebiyle kaderine terk edilmiş şehrimiz. benim gibi uyku düzeni bozuk ve sabahlayan dostlarım bilir, gece 4-5 gibi gözünüzü avizeden yada dolaptan alamazsınız eğer istanbul'da yasiyorsaniz. yatakta uyumaya çalışırken kendi kendinize sallanır, deprem oluyor sanir ve irkilirsiniz. kendi kendinize triplere girersiniz. o uyku zaten bu trip yüzünden çoktan kaçmıştır. yaşayanlar bilir ya eminim çoğumuz böyleyiz. 6 şubat depremi, iyice paranoyaya sürükledi beni. artık sabah namazi okunmadan uyku uyuyamıyorum. telefon yanımda olmadan uyuyamıyorum. telefonu yanıma alıyorum, tam uykuya geçecekken kendi kendime sallanıp hemen uyanıyorum. her 15 dakikada bir aynı şey. bu psikolojiden nasıl cikacağım bilmiyorum ama maalesef yaşanacak bir şey bu istanbul depremi. ve ben artık ölüme geri sayıma başladım. bunu 6 şubat depreminden sonra ilk 2 gün sadece 1 saat uyku uyuyabildikten sonra kabul ettim. "bu kadar farkındalık bu şehir için fazla. siyasilerin çok umrundaymışsın gibi bide kendin triplere giriyorsun, zaten öleceksin sal gitsin" moduna girdim tümüyle. ha bu bana koyuyor mu? koyuyor. kendim öleceğim için değil, aileme bir şey olursa kahrolurum. benim için tek mevzu bu artık.

    bunun dışında, şehirde beklenen büyük istanbul depremi için şener üşümezsoy daha olumlu ve daha pozitif yaklaşırken, 6.5 şiddetinde bir deprem beklerken ve türkiye genelinde istanbul'un öncelik bile olmadığını iddia ederken; celal şengör 7.2-7.8 arası bir beklenti de olduğunu, -genelde yorumları bu yönde, bende ortalama olarak almaktansa aralık olarak alayım dedim- yıkımın çok çok büyük olacağını ve kanın gövdeyi götüreceğini söyledi. tabii ki şener bey, duymak istediklerimizi söylediği için ve genelde çok tutarlı birisi olduğu için (kendisinin adını ilk kez dün duydum, kendimden utaniyorum) ona güvenmek istiyorum ama celal hoca'nın söyledikleri, senelerdir dile getirilen ve artık önlem alınması gereken şeyler. en geç 2030'da büyük istanbul depreminin yaşanacağı düşünülürse ve biz 2030'u kıstas alırsak, hala vaktimiz var. hala vaktimiz var sevgili siyasiler. allah rızası için gerekeni yapın nolursunuz. lütfen, sadece lütfen diyorum. depremlerden ve coğrafyadan sözelci olmama rağmen anlamam. sorusu çıkar yaparım ama soruyu açıkla desen mal mal suratına bakarım. ben sade bir vatandaş olarak ailemle beraber depremi minimumla atlatıp yaşamak istiyorum. bana, aileme ve benim gibi milyonlarca insana bunu çok görmeyin.

    bu arada büyük istanbul depreminin yanında 2040'a kadar olması beklenen büyük marmara depremi ve yine aynı şekilde 2040'a kadar olması beklenen büyük girit depremi istanbul'u feci şekilde etkileyecek. anlayacağınız istanbul onumuzdeki 15 sene içinde çok büyük 3 depremle karşı karşıya. istanbul, haritadan silinme tehlikesi yaşıyor arkadaşlar. işin özü bu. tek dileğim, bir an evvel birilerinin şehre el atması.
App Store'dan indirin Google Play'den alın