• 300
    deprem bölgesinde adıyaman'ı gördük, depremzedeler ile konuştuk. en büyük ihtiyaç konteyner. günlerdir arabada kalan aileler var. su yok ve yakın zamanda gelecek gibi bir hava da yok. wc de büyük problem.

    her şeyin bir çözümü var ama konteyner olmadan depremzedelerin işleri çok zor. çünkü neredeyse içine girilecek apartman yok. olan binalara da insanların girmeye cesareti kalmamış haklı olarak.

    kıyafet ve battaniye konusunda kar ve yıkılan yollar dolayısıyla ulaşılamayan köyler hariç pek bir sıkıntı kalmadı. böyle yazınca durum çok kötü değilmiş gibi anlaşılmasın. içinde dört çocuğunun cenazesi olan enkazın başında yetkililer gelsin de cenazeleri teslim etsin diye nöbet tutan annenin de yanından geçtik. çok acayip dramlar yaşanmış ve yaşanıyor.

    depremin merkezi pazarcık ilçesinde an itibariyle yaşayan bir kişi bile yok desem yalan olmaz. ya vefat etmişler ya terk etmişler. enkazlar olduğu gibi duruyor. ilçenin her şeyiyle sıfırdan kurulması gerekiyor. olağanüstü bir hadise yaşanmış orada. gaziantep nurdağı'nın da pek farkı yok. adıyaman gölbaşı da çok kötü durumda.

    depremin şiddeti büyük diye binaların yıkılmasını normalleştirenler olabiliyor. evet, bu seferki gerçekten eşi benzeri kolay kolay görülmeyecek seviyede büyük bir depremdi. öyle ki depremin merkezine yakın olup hasar görmeyen bina neredeyse yok. ancak sağlam yapılmış binaların ana iskelesi olduğu gibi duruyor. tekrar oturulmayacak olsa da içindekiler binayı sağ salim terk edebilmişler.

    açıklanan resmi rakamlar hasara oranla o kadar düşük ki "hükümet belki bu sefer doğru söylüyordur." diye polyannacılık yapmak istiyorum.

    hepimizin başı sağolsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın