• 21
    dokunulmazlık zırhı değildir. nabız tutmayı, ortamı okumayı bilmek gerekir.

    mesela, düşünce ve ifade özgürlüğü kavramlarının sana verdiği yetkiye dayanarak hatay’a gidip, çocuğunu çıkaramadığı yıkıntıların arasında çömelmiş, başını ellerinin arasına almış katıla katıla ağlayan, yarılmış parçalanmış duble yollara bakıp yardım hayali kuran anne babaların arasına gidip “cumhurbaşkanımız çok güzel çalışıyor, hatay’ı duble yollarla donattı” diye haykırmayı deneyebilirsin.

    eğer bunu diyemeyeceksen, gelip burada da benzer laflar etme. herkes yanında ateş yanan bir barut fıçısı gibi. onlarca yazarımız depremden doğrudan etkilendi, ki bu kişiler sadece haber aldıklarımız. ya alamadıklarımız? inan bana, aklımdan geçenleri ben kelimelere dökecek cesareti ve gücü bulamıyorum.

    o yüzden, sevgili dostum. lütfen insanların sinir uçlarıyla oynamayın. bırakın herkes içindeki acıyı, öfkeyi kussun. siyasetçiye birşey olmaz, merak etme, senin savunmana ihtiyacı yok onların.

    seni de fikrini söylemekten kimse alıkoymaz, ama bir bakarsın tek başına bağırıyorsun. dinleyenin, saygı duyanın, ciddiye alanın kalmamış. özgürlüğünle takılırsın artık. yapma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın