• 83
    uzun zamandır yazmayı düşündüğüm bir komplo teorim var. aslında buna komplo teorisi demek çok doğru değil çünkü yazacağım şeyleri herkes biliyor. biliyor bilmesine ama işte resmi olarak varlığı kanıtlanamayacağı için de komplo teorisi sınıfına giriyor. neyse başlayalım: not: bu hikâyedeki kişiler ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür ve gerçek kişi veya kurumlarla bir ilgisi yoktur.

    biraz klişe olacak ama futbolu dizayn eden birtakım odaklar var. sir alex ferguson’un organize ama amatör kötülük dediği klikler bunlar işte. bunlar yıllardır şampiyonluğu masa başında ayarlamaya o kadar alışmışlar ki önlerine çıkan kim olursa olsun yok etmeye kararlılar. kim olursanız olun bunların kafalarındaki senaryoya uymak zorundasınız maalesef. uymadığınızda sizi algı yönetimi, cezalar, yalan haberler ve karalamalarla zayıflatıp itibarsızlaştırma politikası benimsiyorlar. en güzel örneği sir alex ferguson’dur. hocayı çok sevip en çok eleştirenlerden biriyim ama hakkını asla yedirmem kimseye. malcolm glazer dönemi milli takım hocalığıyla kafasını karıştırıp manchester united’tan koparmaya çalışmalar, aldığı 8-9 maçlık cezalar (ki başka hocalar futbolcuların boğazını mı sıkmadılar, hakeme mi küfretmediler, sahaya inip antrenörleri kovalayıp tekme mi atmadılar? sonuç olarak komik cezalar aldılar çünkü bu saydıklarım tehlike olarak algılanmadıkları için yırttılar.) ingiltere’de olur öyle şeyler.

    sir alex ferguson oyun kurucular tarafından hiç sevilmiyor çünkü hoca varken ne yapıp edip bir şekilde şampiyon oluyor ve bu ekibin tekerine çomak sokuyor. (ne yapıp edip derken yanlış anlaşılmasın: hoca sezonun ilk yarılarını çöpe atmakla meşhur ve sezonun ikinci yarısıyla beraber full konsantrasyonla ipi göğüslüyor. ) işte bunu bildikleri için hocayı sevmiyor ve istemiyorlar. hocanın en ufak bir hatasında hatta hata bile sayılmayacak reaksiyonlarda adamlar çat 9 maç ceza almasını sağlayabiliyorlar. çünkü hoca varken elbette şampiyonluğun en büyük adayı manchester united‘tır ve united sürekli başarılı olacaksa bunlar nasıl at koşturacak? haa hoca son 2-3 sezonunda bu ekibin büyük orandaki etkisi ve kendi yanlışlarıyla şampiyon olamadı o ayrı mevzu.

    diğer takım taraftarlarına göre bu ekip manchester united’ı bu sene şampiyon yapacak ama aslında hiç de öyle değil. aston villa maçı olsun( ki o maçta da hakem olacak operasyon çocuğu, maç 2-0 united lehineyken sağ bek diego dalot’yu haksız bir kırmızı kartla oyundan atmış ve maç 2-2 bitmişti) verilmeyen penaltılar olsun, rakipleri ite kaka yarışta tutmak olsun hep manchester united aleyhine dönüyor işler. işte bu sebeplerden anlaşılıyor ki kafalarındaki şampiyonluk adayı manchester united değil. united olsa hakemler ve federasyon göz göre göre united’a karşı bir savaş başlatabilir miydi? asla! işte bu yüzden 2.başkan ed woodward’ın tam yerinde ve zamanında yaptığı “ligi bitirtmeyiz!” çıkışı çok çok çok değerli. o çıkışı yapmasa üzgünüm ama bu kadroya rağmen ne yapar eder manchester united’ı yarıştan koparırlardı.

    bu kliklerin harcında veya çimentosunda mafya, bahis, rant, çıkarlar, beklentiler, ricalar, emirler, tehditler ve elbette para var. yayıncı kuruluş nbc’nin de puan farkının açılmaması için çalışmaları olduğunu söyleyenler de bir hayli fazla.

    son olarak futbol, ingiltere’de manchester united’a karşı oynanan bir oyundur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın