resim
Lale Orta
Görev:Eski Hakem
Yaş:64
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 167
    galatasaray’a söylendiği kadar zararı dokunamayacak yeni fbli kadın mhk başkanı..

    evet, fenerlidir. evet, fenerli kuruluşlar tarafından sağlanan görevlerde ekmek parasını kazanmıştır. evet, ali koçu beğenen bir şuursuzdur. evet, izlediği medya, fbli spor sosyal medyasıdır.

    trio’da edindiğim intiba fazla teorik olduğu yönünde.
    yanındaki 2 hakemle zaman zaman ters düşen fevri hareketlerinden ötürü, bir ekip, takım lideri değilmiş gibi bir görüntü verdi. koca bir organizasyonu bu uyumsuzlukla zor yürütür. çok zeki değil, bülent yıldırım bu konuda kendisinin 2 gömlek üstünde.
    hayatı futbol olmasına rağmen futbolun ruhuna ve saha içine tam hakim değil. kadın olduğu için söylemiyorum, bunlara hakim birçok kadın gördüm. pozisyon yorumlamasından bile anlıyorsun. bu kültür eksik işte.
    hep pozitif ayırımcılıkla, biraz da kayırılarak o pozisyona gelmiş görüntüsünde. yalnız tabii, cesur, her an atarlanmaya hazır.

    bu atamada, esas amaç yerleşik hakem yapısını yıkmak. acayip bir sert bir savaş var orada.
    trio programı da ona bir hazırlıktı zaten. saha içinden çok atamaları ve idari konuları eleştiriyorlardı bu yıl.
    lale orta’nın galatasaray’dan çok uğraşacağı şey, işte bu eski hakemler lobisi.
    yılların yapısı, çok güçlü, ortayı indirmek için elinden geleni yapacaktır.

    onun üstüne, galatasaray gibi bir büyük camiayı da karşına almaz, alamaz. zaten galatasaray futbol takımı bu yıl çok iyi, istim üstünde, çok bariz engelleme yapamaz. herkes gibi o da galatasaray’ın şampiyonluğunun artık kesin olduğunu görüyor. kariyerini, önleyemeyeceği bir galatasaray’ın şampiyonluğunu engellemeye çalışmak için tehlikeye atmaz. bu yıl, tahminim 4 büyüklere problem çıkarmayacak hakemler atayacak, büyüklere mavi boncuk dağıtacak. diğer 3 büyükleri yarışta tutmak için kayıracak. esas hazırlığını önümüzdeki sene için yapacak. işte , esas o yapısal değişikliğin önüne geçilmeli. gerçi orada da karşısında karadeniz lobisini bulacaktır.

    tabii başka bir problemde, cücü ve fırattan sonra türk hakemliğinin dünyada rezil durumda olması. ondan kısa zaman içinde bu konuda da sonuç isteyecekler. galatasaray’a düşmanlık ederek o iş olmaz. edirne’den sonra galatasaray realitesi daha da büyüyerek karşına çıkar.

    bu memleketten bir kadın başbakanlık yaptı, herkes pişman oldu. umarım lale orta , kendisinden sonrası için, bu alandaki kariyer olasılığını kadınlar için tamamen ortadan kaldıracak rezilliklere imza atmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın