resim
Mustafa Kapı
Takım:Adana Demirspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:21
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 716
    oh my dear child...
    adana demirspor'da da süre bulamayan ex-wonderkid'imiz.

    kendisine üç tane kıyaslamalı örnek vererek başlamak istiyorum.

    1) atalay babacan
    altyapı yıllarında, mustafa'ya kıyasla top kontrolü, teknik, vizyon ve pas kabiliyeti açısından çok daha üst seviyedeydi. maçların büyük bir kısmında forvetin arkasındaki yaratıcı oyuncu rolünde oynadı. bütün bunlara rağmen fiziğini bir türlü istenilen seviyeye çıkaramadığı için beklenen patlamayı yapamadı.

    2) bartuğ elmas
    altyapı yıllarında, mustafa'ya kıyasla top kontrolü, teknik, vizyon ve pas kabiliyeti açısından çok daha üst seviyeydi. build-up'da topu ayağına aldığında, bazen top gelmeden önce karar verip, anında dikine pasla kanatları veya santraforu kaçırabiliyordu. bütün bunlara rağmen oyunun fiziksel mücadele kısmından kaçtığı için kendini regista rolüyle sınırlandırmak zorunda kaldı. sanırım, azim, cesaret ve kararlılık konusunda ciddi problemleri var, veya allah vergisi yeteneklerle kutsandığı için diğer oyunculara üstten bakıyor.

    3) celil yüksel
    altyapı yıllarında, mustafa'ya kıyasla top kontrolü, teknik, vizyon ve pas kabiliyeti açısından çok daha alt seviyede idi. önce 2 yıl adanaspor forması ile 1. ligde fiziğini yeterli seviyeye getirdi. azim, cesaret, devamlılık ve kararlılık konusunda alt ligde bile göze çarpıyor. 90 dakika boyunca oyunun içinde, kimi zaman top taşıyor, kimi zaman omuz omuza mücadelede, kimi zaman pas arası yapıyor, kimi zaman da geriden gelerek sürpriz şutlar atıyor.

    şimdi geri dönelim sana mustafa mıstık. sende bartuğ elmaz veya atalay babacan'daki allah vergisi üst düzey yetenek var mı? varsa da ben göremedim.
    celil yüksel'deki çalışkanlık ve dayanıklılık var mı? varsa da ben göremedim.

    o yüzden acil bir şekilde kendini doğru tahlil edip, doğru kişilere özenmelisin. atalay babacan ve bartuğ elmaz'ın doğuştan gelen özelliklerini elde edemezsin. ama azıcık çaba ve istek gösterirsen, celil yüksel'in ayırt edici özelliklerine belli oranda sahip olabilirsin.

    karar senin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın