• 2
    nostaljisever.

    yalnız kupaya değil, sahadaki dominasyona da bakar. 2013'te ligde ve avrupada gelen başarıyı özlemle yâd ettiği gibi 2015'te kazanılan şampiyonluğu yâd etmez mesela. çünkü hamzaoğlu'nun bu kulüpte uzun süre kalacak, daha sonraki senelerde teknik direktör seçenekleri arasında onu ilk sıraya koyacak bir futbol anlayışı asla olmamıştır.

    galatasaray taraftarı dominant, baskın, cesur bir futbol anlayışını tutmuştur hep. galatasaray'a bu anlayışı aşılayan en önemli isimlerden biri de şüphesiz ki fatih terim.
    yeni nesil taraftar, fatih terim'in bu kulübe yaşattıklarını idrak edemez. idrak bir kenara hayal bile edemez.

    ama artık ne futbol eski futbol ne terim eski terim. 2017'den 2022'ye dek şampiyonluklar yaşatsa da özlenen galatasaray'ı geri getiremedi. özlenen galatasaray avrupada adından söz ettiren, grup aşamalarının demirbaşı, zorlu deplasman, ateşli taraftar, güçlü rakip demek. fatih terim'in 'bir hayalim var dünyadan büyük' demesinin temel sebebi de buydu. yarım kalan bir işimiz vardı. ama maalesef dediğim gibi futbol da hoca da eskisi gibi değil artık, kabullendik. bugün mourinho bile 2003'teki başarısını aratan bir teknik direktör oldu. sahne artık nagelsmann'ın, klopp'ün, guardiola'nın. bizde ise okan hocanın.

    okan hocanın arkasında güçlü bir yönetim olduğu sürece avrupada özlenen galatasaray'ı izleteceğinden şüphem yok. mali ve bürokratik açıdan zayıf yönetimler teknik heyete de olumsuz tesir eder. bu noktada erden timur bir şans.

    sözün özü, geçmişle vedalaşamayan taraftar, yakın zamanda ve bugünde, geçmişte izlediği galatasaray'ı göremeyen taraftardır. okan hoca'yla yavaş yavaş bunu aşıyoruz.

    henüz hiçbir şey başardığımız yok. oyun planımızın aksayan yönleri var. biraz sabırla galatasaray özlenen günlere, bizler de deliye döneceğiz. okan hocaya güvenmek icap eder, sabır göstermek lazım gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın