resim
Yusuf Demir
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:21
Boy:1.73
Uyruk:Avusturya
  • 824
    yusuf demir hakkında bu başlıkta yazılan yazılara baktığımda gördüklerim;
    1. yusuf demir'e yönelik eleştiriler
    2. eleştirilere kızılması, tepki gösterilmesi şeklinde tezahür eden yazılar.

    barcelona'nın orta sahadaki 2 yıldızı gavi ve pedri birer yıl arayla ballon d'or genç oyuncu ödüllerini kazandı. her ikisi de çok yetenekli oyuncular ve ödülleri de hakettiler ancak bu ödülleri yalnızca yeteneklerinden dolayı değil, yeteneklerini sahada sergileyebildikleri için aldılar. ayrıca her iki oyuncu da ödül aldıklarında bu genç yaşlarında 100'ün üzerinde resmi maça çıkmışlardı.

    elbette, yusuf'u gavi ve pedri ile kıyaslamıyorum. bu bir kıyaslama yazısı değildir. dikkat çekmek istediğim husus, oyuncuların bu yaşlarında oynadıkları resmi maç sayısı.

    yusuf da çok yetenekli bir oyuncu ancak yeteneklerini sahada sergilediğine şahit olamadık. bir futbolcu, futbol oynamadan gelişemez. yedek bekleyen, oturan, zamanla gelişecek zihniyeti son derece alaturka, ve geçerliliği olmayan bir söylemdir.

    galatasaray; yusuf demir için 6 milyon euro ödedi ve bir yatırım yaptı. yusuf da oldukça yetenekli bir oyuncu ve gelecek vaad eden bir yıldız adayı. ancak yedek kulübesinde oturarak, veya kadroya giremeyip, evde, tribünde oturarak gelişemez. bu çocuğun futbol oynaması lazım. belli ki, rashica, kerem, yunus üçlüsünü zorlayamıyor bile.

    hal böyleyken, sezon sonuna kadar sürekli ilk 11 başlayıp, sürekli oynayabileceği bir takıma kiralanması yusuf'un üzerindeki ölü toprağını atmasını sağlar, gelişerek ve hazır bir şekilde sezon sonunda takımımıza döner. hem böylelikle de oynadığı resmi maç sayısını da arttırmış olur.

    bruma'yı hatırlayalım, o da ilk başta büyük umutlarla geldi, sonra beklentilerin altında kaldı ve önce gaziantep'e sonra da real sociedad'a kiralandı. oynadı döndü. sonrasında yakaladığı büyük çıkış ile, kendisini sattık.

    yusuf'a yönelik benim de daha önce yaptığım eleştirinin sebebi, yusuf'u kötülemek değil, hem oyuncunun gelişmesi, hem de galatasaray'ın yaptığı yatırımın boşa gitmemesi içindir.

    yusuf gelecekte ballon d'or kazanabilir mi bilemem, ama oynamadan beklediği her geçen zaman kendisinin aleyhine işleyeceği kesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın