resim
Milot Rashica
Takım:Beşiktaş
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:28
Boy:1.78
Uyruk:Kosova
  • 534
    bence meseleyi milot rashica ve milot rashica tarzı oyuncu diye iki farklı şekilde ele almak lazım.

    milot rashica tarzı oyuncu derken şundan bahsediyorum: özellikle sağ ayaklı ronaldinho’nun barcelona’da kendini 10 numaradan sol kenara atmasıyla, ters ayakla çizgiye değil de içeri kat etme stili bir oyuncu furyası patladı.şu an günümüzde sol ayaklı sol kanat oyuncusu veya sağ ayaklı sağ kanat oyuncusu bir elin parmaklarını geçmiyor.

    türkiye’de aşısı tutan 4-2-3-1 formasyonunun üçlünün sağında veya solundakinin birinin ters ayaklı birinin çizgiye inen kanat oyuncusu olması oyun çeşitliliğini ve kalitesini direk etkiliyor. keita-arda ikilisi quaresma-babel ikilisi veya mehmet topuz dia ikilisinin başarı getirmesi bir tesadüf değil.

    sağ çizgide rashica bizde bu farkındalığı yarattı. yalnız bu seferde keramet rashica’da diye bir yanılsama oldu. halbuki rashica öyle ahım şahım bir topçu değil bence. mesela sağlıklı bir ghezzal kesinlikle rashica’dan iyi bir sağ kanat ama solda kerem sağda ghezzal yine kısıra bağlanırız.

    son olarak rashica’nın şahsına gelirsek; dünya kupası öncesi ve sonrası performası arasında dağlar kadar fark var. tabiki sakatlık önemli bir kıstas ama hangisi gerçek rashica sene sonuna kadar görmek lazım. ha hakkını yemeyelim bir kanat oyuncusuna göre defansif katkısı hanesine bir artı daha ekliyor.

    yine de ben olsam nesli tükenen bu tarz oyuncu sınıfından; deve yüküyle para istemeyecekse lucas moura veya daha mantıklı seçenek wolves’ten 5 ay sonra ayrılacak olan 26 yaşındaki adama traore’yi yoklarım. moura’da şüpheler var ama traore 2. kader keita olur. rashica ne yapıyorsa 3 katını yapar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın