• 74
    mutlaka kazanmamız gereken maç. derbi öncesindeki ve sonrasındaki maçları kazanmadıkça derbide alınan galibiyetin de bana göre bir anlamı yok.

    derbi galibiyeti evet güzeldir; camiayı birleştirir, taraftar takım bütünleşmesi artar, takım motive olur falan ama genel çerçeveye bakarsak bu ligde 2.10 hatta 2.00 ortalama bile artık şampiyon olmaya yetiyor. bu seneki fenerbahçe performansını düşünürsek 2.00 ortalama yetmeyecek. derbi öncesindeki ankaragücü ve sonrasındaki hatay maçlarını kazanırsak eğer 6 puanı cebe atmış olacağız, fenerbahçe maçındaki olası mağlubiyet yine bizim 3 maçta aldığımız 6 puan ile 2.00 ortalamayı yakalamamızı sağlar.

    eğer kadıköy'den galibiyet ile çıkarsak deplasmanda yarıştaki en büyük rakibine karşı alınmış galibiyet ile onları çalkantılı bir döneme sokabiliriz. trabzon deplasmanında aldıkları mağlubiyet ile böyle bir döneme girebilirlerdi fakat hatay maçında alınan gollü galibiyet ile buna pek fırsat olmadı. zaten kırılgan bir camia olan fenerbahçe bizim mağlubiyetten sonra iyice hakem makem dağılabilirler.

    6 puan aldığımız taktirde kadıköyden gelecek beraberlik bile bizim için güzel sonuç olur. o yüzden ankaragücü maçının önemi fenerbahçe'den eksik değildir. iki maçında sonunda da kazanana 3 puan veriyorlar. dediğim gibi derbi galibiyetleri elbette güzeldir, seni kendine getirir fakat ankaragücü ve hatay maçlarında stattaki ve sosyal medyadaki taraftarımız bu maçların önemini unutmasın.

    ayrıca bardakçı, mertens ve kerem kart sınırında. kerem'in yerini barış alper ile doldurabiliriz hatta derbi gibi geriye yardımın gerektiği maçlarda belki bay tercihi daha iyi olabilir. beşiktaş maçında gördük bunu fakat mertens hem tecrübe hem de hücumdaki yaratıcılık, hızlı çıkışlardaki tercihlerin doğruluğu açısından çok önemli keza bardakçı da defansta şu an için yedekleyemeyeceğimiz tek oyuncu. fener maçında önde baskı yediğimiz anlarda atacağı uzun toplar veya topla çıkışları ile duran toplardaki etkinliği çok önemli. o yüzden bu maçta kale önünde biraz daha dikkatli olup skoru erkenden almamız lazım. sonrasında fenerbahçe maçı için oyuncularımızı saklayabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın